EM 2024

Ingen jubel over uafgjort: DK har opbygget vinderkultur

Danmark er videre ved EM efter tre uafgjorte, men de danske spillere er sultne efter en sejr på trods af avancementet.

Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix

En uafgjort var nok til avancement.

Mere skulle der ikke til for at gå videre ved EM, da Danmark mødte Serbien i sidste grupperunde.

Derfor var det da også ganske naturligt, at Danmark endte med at stå og parere i den sidste del af kampen, men det betyder ikke, at man jubler over resultatet.

Selvforståelsen er nemlig en anden hos det danske landshold, der har spillere i flere af Europas storklubber, lyder det fra landsholdsbacken Alexander Bah.

– Det synes jeg er meget sundt (ikke at juble over uafgjort, red.). Folk spiller på nogle store adresser, og jeg tror nærmest, at de fleste spillere er vant til at vinde. Der er opbygget en vinderkultur i Danmark, som er sindssygt sund og som er helt fair, synes jeg. 

Søvnløs nat for Bah: Det er en naturlig proces

– Vi er et sindssygt godt hold, og vi har sindssygt gode spillere. Nu har vi ikke fået en sejr (ved EM) og selvfølgelig er vores selvforståelse, at vi skulle have haft en sejr. Men jeg synes også, at vi har vist, at vi er bedre end de andre hold, så der er stadig masser, vi kan tage med. Forhåbentlig får vi den der forløsende sejr mod Tyskland, som sætter det hele i gang, lyder det afslutningsvist fra den tidligere SønderjyskE-spiller.

– Vi er ikke tilfredse, fordi vi ved, hvilket potentiale den her gruppe har, men når det er sagt, så skal vi spille en mega fed kamp mod Tyskland, og personligt, så er det min største kamp med landsholdet, og det glæder folk sig til. Vi skal også være glade for at være gået videre.

Tyskland – Danmark sparkes i gang lørdag klokken 21.00 på Signal Iduna Park i Dortmund.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P