3F Superligaen

AGF-direktør om Aabech: Vi var ikke rykket op uden ham

Jacob Nielsen blev i 2014 direktør i AGF, og kort efter hentede han den profilerede angriber, Kim Aabech, til klubben. I et interview med Discovery sætter han ord på købet af Kim Aabech og angriberens betydning for AGF’s oprykning fra Nordicbet Ligaen i 2015.

Kim Aabech i kamp for AGF imod FC København.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

17 mål og fire oplæg i 29 kampe.

Kim Aabechs betydning for AGF’s tilbagevenden til Superligaen i 2015 er ikke til at tage fejl af.

I et interview med Discovery fortæller AGF-direktør Jacob Nielsen om baggrunden for Aabechs AGF-skifte, hvor han ikke er bleg for at tilskrive angriberen oprykningen.

Jacob Nielsen kom ind i AGF i en tumultarisk periode, hvor landsholdets nuværende assistenttræner, Morten Wieghorst, netop var blevet ansat som træner, men der manglede imidlertid en sportschef i klubben.

– Wieghorst ville spille på en bestemt måde, som ikke er AGF’sk. Men det var fint, det måtte vi jo rekruttere efter.

– Jeg fik ikke min vilje af de der kontraktforhandlinger, jeg havde med Lars Fournais (formand i AGF), fordi jeg betingede, at der skulle være en cheftræner og en sportschef på plads.

– Men sportschefen ville ikke, og så aftalte vi, at jeg skulle være sportschef, men kun i sommervinduet (i 2014), fordi vi ikke kunne nå at finde en, siger Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen var før sit skifte til AGF direktør i Randers FC, og her stiftede han for første gang bekendtskab med Kim Aabech.

Som Randers FC-direktør prøvede Jacob Nielsen nemlig i 2010 at hente Kim Aabech, som på det tidspunkt har en klausul i sin kontrakt med Lyngby-kontrakt. Det lykkedes dog ikke, da handlen blev underkendt i DBU’s disciplinærudvalg.

– Det var en stor sag dengang. Men på den måde kom Kim og jeg lidt tæt på hinanden, og så i 2014 syntes jeg bare, han passede perfekt ind til Morten Wieghorsts stil, og det vi skulle.

– Han syntes, det var spændende, og så skrev vi en aftale med ham. Vi var ikke rykket op, hvis ikke Kim havde været der i den sæson. Der er mange, der fortjener ros for oprykningen, men vi rykkede jo op med et rigtig dårligt pointgennemsnit, siger AGF-direktøren.

På spørgsmålet om, hvordan Aabech var at have i klubben, lød det fra Nielsen:

Lynge Jakobsen (tidl. sportsdirektør i AaB) lærte mig tidligt (i forbindelse med en anden handel), at “de angribere, du bøvler mest med, det er også dem, dine modstandere bøvler mest med.”

Kim Aabech skiftede i 2016 til AC Horsens, hvor han spillede en enkelt sæson, før han i 2018 skiftede til Hvidovre IF, som han repræsenterede i fem sæsoner. Aabech spiller i dag for GVI i Danmarksserien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P