Europa League

de Roon om EL-trimuf: Bringer noget tilbage til byen

Atalanta vandt onsdag aften klubbens første europæiske trofæ og første trofæ siden 1963, og det er noget, Marten de Roon er ekstra stolt af efter nogle hårde år med blandt andet covid-19.

Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Atalanta er Europa League-mestre.

Det står klart, efter den italienske klub slog ellers suveræne Leverkusen med 3-0 i onsdagens finale.

En af dem, der ellers plejer at stå først på holdkortet er hollandske Marten de Roon, men han måtte se til fra bænken grundet en skade. TV2 fangede ham dog efter kampen.

Marten de Roon havde svært ved at beskrive, hvordan det føltes at vinde Europa League og hvilken betydning det har for byen Bergamo.

– Det er svært at beskrive, fordi især lidelsen under COVID (corona-virussen blev spredt fra Bergamo, red.) også har gjort det endnu mere kompakt. Byen, alt omkring den. Og så at gøre noget historisk, første gang et italiensk hold vinder Europa League, med et lille hold, en lille provinsklub, som allerede viste store resultater i Europa de sidste år, og så at vinde noget, det er virkelig at bringe noget tilbage (til byen, red.).

Ademola Lookman blev aftenens helt store helt med sit hattrick.

– Han gjorde forskellen. Han lavede tre mål, men han er en fantastisk spiller, og når han har det i fødderne, så kan du ikke stoppe ham. Jeg har allerede takket ham et par gange. Jeg vil nok gøre det et par gange mere i denne uge. Men ja, fantastisk præstation, lød det fra Marten de Roon til TV2 efter kampen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P