Æresdivisionen

Efter dominans hele sæsonen: PSV er mestre

Det har ligget i kortene lige siden sæsonens allerførste spillerunder. Søndag blev det en kendsgerning, at PSV Eindhoven er hollandske mestre.

PSV Eindhovens fans fejrer det hollandske mesterskaber.

Med nu 28 sejre, tre uafgjorte og blot et enkelt nederlag kan PSV søndag fejre det hollandske mesterskab.

Det står klart, efter Sparta Rotterdam blev besejret med 4-2 på hjemmebane.

Som de mange sejre og blot ét nederlag også vidner om, så er det altså kulminationen på en sæson med total dominans fra PSV.

I søndagens opgør var det ellers gæsterne fra Sparta Rotterdam, der kom først i front allerede i det 8. minut.

Et selvmål i det 19. minut fik dog bragt balance i regnskabet, og kort tid efter kom PSV foran med 2-1 på et mål scoret af ombejlede Johan Bakayoko.

Opgøret havde dog ikke fået sit sidste selvmål endnu, og efter lidt mere end en halv time var stillingen 2-2.

Efter pausen fik PSV dog klaret opgaven, og da Jordan Teze i det 78. minut gjorde det til 4-2 lugtede det for alvor af guld. Et kvarter senere blev mesterskabet en realitet.

Det er første gang siden 2018, at PSV vinder Æresdivisionen.

Feyenoord ser ud til at tage sig af sølvet, mens Twente og Alkmaar kæmper om bronze.

Storklubben Ajax har haft en sæson langt under niveau og skal prise sig lykkelig, hvis man fastholder sin nuværende femteplads.