Barcelona-kollaps sender mesterskabet til Real Madrid

Barcelona tabte lørdag aften til lillebror Girona, og det blev kulminationen på en skuffende sæson for catalanerne, da de samtidig spillede det spanske mesterskab i hænderne på Real Madrid.

Først røg de ud af Champions League og nu er klubbens største rival så spansk mester.

FC Barcelona havde muligheden for at udskyde Real Madrids mesterskabsfejringer, hvis de vandt lørdag aften.

De kom da også foran 2-1 undervejs, men så væltede korthuset ellers og Girona vandt 4-2. Sensationsklubben sikrede sig samtidig en plads i Champions League i næste sæson.

Real Madrid vandt tidligere på dagen 3-0 over Cadiz, og de kunne således sætte sig hjem i sofaen med popcorn og håbe på, at Barcelona smed point, for at de kunne kalde sig spanske mestre. Det er nu en realitet.

FC Barcelona kom ellers foran efter blot 3 minutter da Andreas ‘AC’ Christensen på flot vis sparkede en flugter i mål fra kanten af feltet, men blot minuttet efter pandede den tidligere Midtjylland- og SønderjyskE-angriber Artem Dovbyk så Girona på 1-1. Barcelona kom foran lige før pausen takket være et straffespark, som Lamine Yamal trak lige nøjagtig indenfor feltet, og som Robert Lewandowski efterfølgende eksekverede.

I anden halvleg skiftede Girona Portu ind, som scorede allerede minuttet efter. To minutter senere lagde han så op til 3-2 målet, mens han bankede det sidste søm i kisten efter 74 minutter med sin scoring til 4-2.