3F Superligaen

Dommerformand tilfreds med rødt kort til AGF’s Anker

Selvom det bestemt ikke var nogen populær beslutning i Aarhus, så var det røde kort, Tobias Anker fik i AGF’s kamp mod FC Midtjylland, helt korrekt, lyder det fra dommerformand.

AGF’s Tobias Anker has received a red card in the 3F Superliga match between AGF and FC Midtjylland at Ceres Park in Aarhus, Sunday, March 7, 2024. (Photo: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Kender du fodboldbegrebet DOGSO?

Hvis ikke, så ved du nu, at det var det, Tobias Anker gjorde sig skyldig i, da han blev vist ud i AGF‘s kamp mod FC Midtjylland den 7. april.

DOGSO er et akronym, der dækker over begrebet at frarøve en modstander en oplagt scoringsmulighed – på engelsk; Denying an obvious goal-scoring opportunity.

Foruden to spilledages karantæne vanskeliggjorde det røde kort også AGF’s mulighed for at komme tilbage i kampen mod FC Midtjylland, hvor de var bagud 1-0 – hvilket også blev kampens resultat.

Ifølge dommerformand Michael Johansen så er der dog absolut intet at sætte på den beslutning, som dommer Jakob Sundberg i samråd med VAR-vognen kom frem til i situationen.

Det forklarer Johansen i Viaplay-programmet VAR-rummet.

Er I tilfreds med review og endelig dom her?

– Absolut. Vi lander et rigtigt sted. Der er selvfølgelig en benhård kynisme i de afgørelser, men det kigger vi i mindre grad på – det er ikke det, vi er der for.

– Vi er inde at vurdere, hvorvidt den aflevering bliver til en oplagt scoringsmulighed for den angriber (Cho. red), der kommer derude, og vi er slet ikke i tvivl om, at han vil kunne opnå umiddelbar kontrol og afslutte i forlængelse af det. Det er selvfølgelig en hård vurdering, men sådan er fodbold.

– Vi er glade for, at vi får dommeren ud til at gense den, og som vi kan se, så tager dommeren sig den tid, han skal bruge, for at være helt sikker på, at han ikke overser nogle vigtige ting, lyder det fra Michael Johansen.

Du kan høre hele Michael Johansens syn på situationen samt se og høre, hvordan beslutningen blev taget mellem dommer Jakob Sundberg og VAR-dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen i videoen over artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P