Europæisk Klubfodbold

Her er de 12 europæiske hold til VM for klubhold

Danskerklubben RB Salzburg bliver den sidste europæiske klub ved det nye VM for klubhold, som FIFA har sat til at starte i sommeren 2025. Dermed er alle 12 klubber fra Europa nu fundet.

Manchester City vandt VM for klubhold i 2023.
Foto: Osama Abd El Naby/Reuters/Ritzau Scanpix.

I sommeren 2025 starter FIFA et nyt VM-format for klubhold.

Tidligere har VM for klubhold fungeret på den måde, at vinderne af diverse Champions League-formater fra hvert kontinent har sikret sig en plads ved knockout-turneringen.

Det format bliver nu erstattet med en større turnering, hvor blandt andre hele 12 europæiske klubber vil deltage.

Hvilke 12 klubber det bliver faldt på plads onsdag aften.

Arsenals nederlag til Bayern München i Champions League betød nemlig, at østrigske RB Salzburg, der blandt andre har Maurits Kjærgaard og Mads Bidstrup, bliver den sidste klub, der får en plads til FIFA’s nye VM-format.

De andre 11 klubber er Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Dortmund, Paris Saint-Germain, Porto, Benfica, Inter og Juventus.

Real Madrid klar til semifinalen efter straffedrama mod City

Der kan maksimalt være være to klubber med fra hver nation i Europa.

Dette kan dog øges til tre i tilfælde af, at en nation har tre klubber, som vinder Champions League inden for den fireårige kvalifikationsperiode.

Derudover skal der også findes fire hold fra Afrika, fire hold fra Asien, fire hold fra Nordamerika, seks fra Sydamerika, et fra Oceanien samt et ekstra hold, som kommer fra værtslandet, hvilket i den første udgave er USA.

Den første udgave af det nye VM for klubhold bliver sparket i gang den 15. juni 2025 og vil vare frem til den 13. juli 2025.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P