Europæisk Klubfodbold

Ung keeper kan være færdig i FCK: Ikke kun min beslutning

Andreas Dithmer skiftede i januar til hollandsk fodbold på et lejeophold for resten af sæsonen. Til sommer udløber aftalen, men den 18-årige keeper er ikke helt sikker på, hvad fremtiden byder.

Andreas Dithmer skriver under på en kontrakt i Utrecht
Foto: FC Utrecht
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Der kan som bekendt kun være én målmand på banen.

I F.C. København er der mange dygtige målmænd både på første- og U19-holdet, og vejen til spilletid var ikke snorlige for 18-årige Andreas Dithmer.

Derfor blev den unge målmand udlejet til Jong FC Utrecht i den næstbedste hollandske række. Og her er danskeren kommet godt fra land.

– Jamen, det går godt, synes jeg. Det er godt skridt for mig, fordi vi spiller jo i den hollandske 1. division, kan man sige. Så vi møder seniorhold hver weekend, og det synes jeg er meget lærerigt. Så det går godt, udtaler Dithmer til campo.dk.

Målmanden var en del af U19-landsholdet, som tirsdag kvalificerede sig til sommerens EM. Dithmer fik ikke selv spilletid, men det gør han i Jong Utrecht.

Andreas Dithmer præsenteres i Utrecht
Andreas Dithmer blev præsenteret i Jong FC Utrecht den 1. februar 2024. Foto: FC Utrecht

Her er han foreløbig noteret for seks kampe, og selvom det er Utrechts reserver, så er det stadig et højt seniorniveau. Det mærker Dithmer også.

– Det er jo sådan noget med, at presset er lidt hårdere, og man skal tage nogle lidt klogere beslutninger, fordi der er mere på spil, end der nogle gange var i U19.

– Og så er der også indlæg og lange indkast, det mødte jeg ikke rigtig førhen, men det møder jeg næsten hver uge nu.

Jeg ville da tænke på samme måde, hvis jeg var modstander – at de lige skal teste mig lidt.

Andreas Dithmer om mødet med seniorfodbold.

Købt eller solgt?

Det er slut med kun at møde ungdomsspillere, som tilfældet var for Dithmer, inden han forlod F.C. København. Det mærker han da også på egen krop.

– Jeg tror, jeg er den yngste målmand, der står i den række, så det er helt sikkert noget, de (modstanderne, red.) snakker om. Men jeg synes, at jeg har fået vist mig okay frem – og at jeg godt kan stå imod det. Men altså, jeg ville da tænke på samme måde, hvis jeg var modstander – at de lige skal teste mig lidt.

Testet var der ikke udsigt til, at han ville blive i F.C. København i foråret. Derfor mente FCK-cheftræner Jacob Neestrup også, at Dithmer havde brug for at få en masse kampe og erfaring fra et andet miljø.

Andreas Dithmer skriver under på en kontrakt i Utrecht
Andreas Dithmer har endnu ikke tørnet ud for F.C. Københavns førstehold. I foråret spiller han i hollandsk fodbold. Foto: FC Utrecht

Lejeaftalen løber indtil sommer, men Utrecht har en købsoption, og Dithmer ved da heller ikke, om fremtiden ligger i Danmark eller Holland.

Cyprioter og derbydommer: De passer fløjten i 23. runde

– Nej, jeg ved det ikke. Jeg er rigtig glad for at være i Utrecht, hvor jeg synes, at jeg udvikler mig godt. Men jeg var også glad for at være i FCK. Så vi må se til sommer – det er jo ikke kun min beslutning, slutter målmanden.

Dithmer og Jong FC Utrecht ligger sidst i rækken, men møder Telstar på på fredag i et vigtigt bundopgør.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P