Ungdomslandshold

Vild forløsning: Danmarks U19-drenge er klar til EM

Det danske U19-landshold tog tirsdag sin tredje sejr på stribe i EM-kvalifikationsturnering, da gruppens førsteplads fra Portugal blev besejret. Dermed er Morten Eskesens tropper klar til sommerens EM-slutrunde i Nordirland.

DBU's logo på en rød baggrund
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun Herrelandsholdet, som skal spille EM til sommer.

Tidligere på tirsdagen sikrede Danmarks U17-landshold sig billetten til deres EM-slutrunde. Og få timer efter kunne U19-landsholdet gøre dem kunsten efter.

Det krævede en sejr over førstepladsen fra Portugal på udebane – og den opgave havde de unge danske drenge forstået.

Danmark havde et par spillere i startopstillingen fra europæiske klubber, men ellers kom hovedparten fra den hjemlige 3F Superliga.

Stillingen var 0-0 ved pausen, og derfor var danskerne tvunget til at komme frem på banen. Og efter en times spil kom forløsningen, da Hvidovre-lejesvenden Thomas Jørgensen, som er på udlån fra F.C. København, bragte Danmark foran.

Og ti minutter senere fordoblede en anden FCK’er føringen. Emil Højlund sendte Danmark foran med to, og det blev også kampens sidste scoring.

Dermed er Danmarks U19-landshold for første gang nogensinde klar til en EM-slutrunde, som spilles i Nordirland fra 15. juli til den 28. juli.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P