3F Superligaen

Rösler om AGF-prioriteter: Nødt til at kæmpe på alle fronter

AGF kan med en samlet sejr over FC Nordsjælland spille sig i Pokalfinalen og dermed et skridt nærmere en pokal til traditionsklubben. Det får dog ikke cheftræner Uwe Rösler til at prioritere dobbeltopgøret i semifinalen højere end Superligaen.

AGF-cheftræner Uwe Rösler efter træning på Fredensvang.
Foto: Tobias Thomasen
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Ni point.

Det er, hvad AGF har op til F.C. København på tredjepladsen i mesterskabsspillet og dermed også den placering, der udløser medaljer.

Den store pointafstand til at vinde noget i mesterskabsspillet får ikke aarhusianernes cheftræner Uwe Rösler til at prioritere de kommende kampe i pokalsemifinalen mod FC Nordsjælland over Superligaen.

Lykkes det AGF at sejre samlet over FC Nordsjælland i pokalsemifinalen, indløser aarhusianerne billet til finalen i Parken.

Her kan modstanderen enten blive Silkeborg IF eller FC Fredericia, som mødes i dobbeltopgøret i den anden semifinale.

Vi er nødt til at prøve på at vinde hver eneste kamp

Uwe Rösler

Silkeborg er inde i en stime på syv nederlag i streg i Superligaen og fik senest en snitter mod Brøndby, mens Fredericia til dagligt tørner ud i NordicBet Ligaen, hvor holdet i skrivende stund er på en fjerdeplads.

Der kan med andre ord ligge gode muligheder for succes for AGF, hvis holdet ender i finalen i Oddset Pokalen, som traditionen tro spilles Kristi Himmelfartsdag den 9. maj.

AGF var senest i Pokalfinalen i 2016, hvor Andreas Cornelius og resten af F.C. København lykkedes at vinde Pokalen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Det får dog ikke AGF’s cheftræner, Uwe Rösler, til at lægge alle æg i samme kurv og prioritere Pokalen højere end Superligaen.

– De tre øverste hold (i Mesterskabsspillet, red.) har stor afstand ned til os, og de er meget stabile, hvilket er naturligt, når man ser på deres ressourcer. Men vi er nødt til at kæmpe på alle fronter, siger Uwe Rösler til campo.dk og fortsætter:

– AGF har altid prioriteret Pokalturneringen, og den er også meget vigtig for os på grund af vores traditioner i turneringen. Vi er nødt til at prøve på at vinde hver eneste kamp, og næste kamp er altid den vigtigste. Men tre dage senere møder vi Silkeborg i Superligaen (1. april, red.), og det kan vi ikke nedprioritere.

Tæt pokalsemifinale i vente

Forud for semifinalen i Pokalen mener den tyske cheftræner, at de to hold er meget lige, omend han spår en svær opgave på kunstgræsset i Farum i første opgør, som spilles fredag den 29. marts.

– FC Nordsjælland er selvfølgelig ikke nemme at møde på kunstgræs, men vi formåede i de seneste tre kampe (under Uwe Rösler, red.) at få noget med hjem derfra, og det er også vores intention denne gang. På kunstgræs har de en fordel, men over to kampe mener jeg, det er 50-50, om vi går videre, siger Uwe Rösler.

Seneste opgør i Superligaen mellem FC Nordsjælland og AGF på Right To Dream Park endte 0-0 den 26. november sidste år. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix.

AGF har faktisk formået at få point med hjem fra Farum i holdets seneste fem opgør ude mod FC Nordsjælland. Det er sket via fire uafgjorte og en enkelt sejr.

Rösler om forventninger til AGF: Svært at leve op til lige nu

Pokalsemifinalens første opgør mellem FC Nordsjælland og AGF spilles som nævnt 29. marts, og der er kick off klokken 16.30. Du kan se kampen i TV på DR2. Returopgøret spilles i Aarhus den 11. april.

AGF’s uheldige Hvidt er fuldt ud tilbage: Sindssygt dejligt!

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P