3F Superligaen

Rieper kom til SIF efter prøveophold: Lidt specielt

Frederik Rieper har taget en noget utraditionel vej til Superligaen, hvor et prøveophold i Silkeborg endte med at kaste en kontrakt af sig.

Frederik Rieper til træning i Silkeborg.
Foto: Kasper Benthien
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det er ikke alle, som bare vader ind i Superligaen.

Frederik Rieper har tværtimod taget en noget anden tur til Danmarks bedste fodboldrække.

I januar tog den høje midtstopper nemlig springet hele vejen fra Riisvangen og Aarhus Fremad i 2. divisionen til Superligaen og Silkeborg takket være et overbevisende prøveophold i klubben.

Frederik Rieper til træning i Silkeborg.
Foto: Kasper Benthien

Det var da også en noget uortodoks måde at komme til Superligaen på.

– Det var jo lidt specielt, i og med at det nok var fordi, at de stod og manglede nogle midterforsvarer, fordi der var lidt skader, og de jo solgte Tobias Salquist.

– Så det var jo et lidt specielt ophold, men det handlede bare om at prøve at gøre sit bedste, fortæller Frederik Rieper til campo.dk

Skiftet kunne da også kun lade sig gøre, da Aarhus Fremad tillod den 24-årige forsvarsspiller at træne med i Silkeborg, hvilket Frederik Rieper også er meget taknemmelig for.

– Jeg vil også gerne sige tak til Aarhus Fremad, fordi det jo ikke er alle klubber, der bare lader en spiller tage til prøvetræning i en anden klub.

– Men de kunne også godt se, at der var en mulighed, som var fed og unik for mig. Det at prøve at spille og træne med i et Superliga-setup. Og så viste det sig jo, at det blev til en kontrakt, så det var jeg superglad for.

Frederik Rieper er ny mand i Silkeborg IF
Foto: Silkeborg IF

Under prøveopholdet var Frederik Rieper da heller ikke til at se bort fra, og niveauet var også helt klart til Silkeborg-truppen.

– Jeg har jo ikke vidst, men jeg har syntes, at nogle af mine kvaliteter har været gode nok til at kunne passe ind på nogle hold.

– Men selvfølgelig er det også et kæmpe skridt op, og jeg har skullet løfte mig, både med tempoet, men der er så mange ting, der går hurtigere. Den individuelle kvalitet ved modstanderne er højere, så der er mange ting, man skal rykke sig på, før man er en etableret Superliga-spiller.

– Fra den måde vi spillede i Aarhus Fremad, så synes jeg, at jeg har nogle kvaliteter på bolden, som gør, at jeg er meget komfortabel på bolden, og så skal jeg bare vise det, når man stor foran 10.000 tilskuere her på Jysk Park eller 30.000 i Parken.

Indtil videre har Frederik Rieper spillet fem kampe for Silkeborg IF, og næste gang den 24-årige forsvarsspiller kan få chance er på fredag.

Her drejer det sig nemlig om semifinalen i Oddset Pokalen imod FC Fredericia.

Kampen fløjtes i gang klokken 19:00, og du kan se den på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P