Herrelandsholdet

Danmark vinder lunken sejr over upåagtede Færøerne

Det var langt fra nogen forførende folkefest, da det danske A-landshold tirsdag aften besejrede Færøerne med 2-0 på Brøndby Stadion.

Venskabskampen mellem Danmark og Færøerne på Brøndby Stadion, tirsdag den 26 marts 2024

Danmark fik ellers en lovende start på opgøret mod Færøerne.

Kasper Hjulmand havde foretaget otte ændringer i startopstillingen fra seneste opgør mod Schweiz, og efter ni minutter bankede anførerdebutanten Pierre-Emile Højbjerg Danmark foran.

Og så var startskuddet til en fodboldfest ellers lagt. Troede man. Men det var tilsyneladende vådt krudt, som var lagt i kanonen.

Det danske spil manglede tempo, og kun nogle gode øjeblikke fra angriber Kasper Dolberg fik stemningen til at nærme sig noget, der minder om varmegrader.

I første halvleg var Færøerne ved at udligne den danske føring efter en miskommunikation mellem Elias Jelert og Frederik Rønnow. Victor Nelsson måtte tage det yderste af skulderen i brug på stregen for at holde bolden ude af nettet.

Derfor var det danske landshold foran 1-0 ved pausen mod verdens nummer 135.

I anden halvleg fik Anders Dreyer nettet til at blafre i begyndelsen af halvlegen, men målet blev korrekt trukket tilbage af en offside.

Det danske spil blev generelt bedre i anden halvleg, særligt anført af Christian Eriksen. Han strøg om sig med velkendte gode bolde, og gav det danske spil noget pondus offensivt.

Den indskiftede Mohamed Daramy hoppede højst midtvejs i anden halvleg, og Reims-spilleren bragte Danmark på 2-0.

Desværre måtte Daramy udgå med en skade minutter senere, og han blev klappet ud Brøndby Stadion på en båre.

Der blev ikke scoret mere i kampen, som derfor sluttede 2-0 til Danmark. Næste opgave Hjulmands tropper er i starten af juni mod Sverige i Parken.