International Fodbold

Hjulmand om tålmodig reservekeeper: Tager hatten af

Frederik Rønnow har i flere år været fast mand, når det danske landshold er blevet udtaget, men han er oftest blevet henvist til bænken, når kampene er fløjtet i gang. Tirsdag står han dog til at starte inde mod Færøerne.

Frederik Rønnow fra Union Berlin i færd med at sætte spillet i gang.
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Fast mand i Bundesligaen og Champions League.

Det er åbenbart ikke nok til at blive førstevalg på landsholdet for 31-årige Frederik Rønnow.

Det er stadig Kasper Schmeichel, som har sin daglige gang i Anderlecht, der vogter buret til stor undren for mange fodboldfans.

Rønnow står dog til at starte inde i tirsdagens venskabskamp mod Færøerne og landstræner Kasper Hjulmand har kun roser til overs for sin andenmålmand.

– Jeg kunne tage hatten af for Frederik. Hvert sekund han er på træningsbanen, er han opsat på, at holdet gør det godt og fungerer. Han er en fantastisk person at have på holdet.

– Rent fodboldmæssigt, synes jeg han i de sidste par sæsoner i Union, hvor han har stået hver eneste kamp, har stået godt og har flyttet sig. Han har fået den periode med kontinuerlig spilletid, som vi har gået og sukket efter over meget lang tid. 

– Sådan er det med alle fodboldspillere. Dem der ikke spiller, de vil gerne spille og sådan er det også med Frederik. 

– Det er en rigtig fin balance mellem at presse på og vise, at man gerne vil stå derinde og så samtidig have respekt for holdet.

Frederik Rønnow har indtil videre spillet otte seniorlandskampe for Danmark, hvoraf de tre var venskabskampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P