International Fodbold

Grædende Vinicius: Jeg mister lysten til at spille

Tårerne hobede sig op hos Vinicius Junior, da han forholdte sig til den seneste tids sager om racisme. Brasilianeren oplever at tale for døve øre, men selvom han mister lysten til at spille, så stopper han ikke uden kamp.

Vinicius Junior bryder i gråd på pressemøde
Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

Når Vinicius Junior og det brasilianske landshold tirsdag møder Spanien i en testkamp i Madrid, så sættes der fokus på racisme.

Her præsenteres nemlig budskabet om one skin – eller én hudfarve – som kommer i kølvandet på flere racismesager i spansk fodbold.

Her har særligt Vinicius Junior været genstand for racistiske kommentarer gennem længere tid. På pressemødet forud for tirsdagens kamp fortalte den 23-årige Vinicius om den kamp, han kæmper.

– Det er noget, som er meget trist, det jeg har været igennem her. Det er hårdt. Jeg har kæmpet imod det i lang tid. Det er udmattende, fordi man føler sig alene. Jeg har lavet så mange officielle klager, men ingen bliver nogensinde straffet, udtaler Vinicius på pressemødet.

Racismesagerne startede allerede for et år siden i forbindelse med en udekamp mod Valencia. Siden har flere sager fundet sted, blandt andet fra lægterne hos Atletico Madrid tidligere på måneden.

Og det går ud over spillelysten.

– Jeg mister mere og mere lysten til at spille, men jeg fortsætter med at kæmpe.

Flere gange på mandagens pressemøde måtte Vinicius Junior lige rømme sig og finde trådet, da tårerne begyndte at hobe sig op.

Vinicius Junior bryder i gråd på pressemøde
Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix

– Jeg beklager. Jeg vil bare fortsætte med at spille fodbold. Jeg vil bare fortsætte med at gøre alt, hvad jeg kan, for min klub og min familie.

Vinicius fortæller, at det nemmeste vil være at stoppe med at kæmpe for sagen, men at han føler sig udvalgt til at kæmpe den vigtige sag.

– Jeg bliver her, spiller for verdens bedste klub, scorer mål og vinder titler. Og folk bliver nødt til at se mit ansigt i lang tid fremover, slutter brasilianeren.

Vinicius Junior har scoret 18 mål og lavet otte assists i 28 kampe på tværs af alle turneringer for Real Madrid.

Tirsdag klokken 21:30 fløjtes kampen mellem Spanien og Brasilien op. Den kan ses på TV2 Sport og TV2 Play.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P