Herrelandsholdet

Hjulmand: Ex-Brøndbykeeper starter mod Færøerne

Kasper Schmeichel vogter buret i Parken, når Danmark møder Schweiz på lørdag. Men i kampen mod Færøerne på Brøndby Stadion tirsdag, kommer en anden keeper til at starte mellem stængerne. Det fortæller landstræneren mandag.

Landstræner Kasper Hjulmand sidder landsholdstøj og svarer på spørgsmål
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

46 gange har Kasper Hjulmand peget på Kasper Schmeichel, når landsholdet skulle sættes.

Det gør Schmeichel til den mest-benyttet spiller under Hjulmand, og på søndag i Parken får den 37-årige målmand endnu en nål til samlingen.

Men når Herrelandsholdet tirsdag møder Færøerne, så bliver det med en anden målmand i det rød-hvide bur. Det fortæller landstræneren.

I landsholdslejren mandag blev Hjulmand spurgt til, hvem der skal starte i målet i lørdagens testkamp mod Schweiz.

– Det skal Kasper (Schmeichel, red.). Kasper er jo en virkelig vigtig spiller for det danske landshold. Han er vores nummer et, og Frederik (Rønnow, red.) står tirsdag på Brøndby Stadion, fortæller Kasper Hjulmand til den fremmødte presse.

Kasper Schmeichel fylder 38 år til november, men den fremskredne alder er ikke noget, der bekymrer landstræneren.

Landstræner Kasper Hjulmand sidder landsholdstøj og svarer på spørgsmål
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

– Vi spiller de bedste. Og jeg kigger helt ærligt ikke på, om man er 20, 18 eller 36. Så vi spiller dem, der er bedst. Så vi må se, hvordan de udvikler sig.

Hjulmand fortæller, at han arbejder med et ‘tunnelsyn’, hvor al fokus er på sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Alligevel får Frederik Rønnow en sjælden starter tirsdag mod Færøerne.

Og det er der en god grund til.

– Jeg synes, det er en god mulighed. Vi har to testkampe, og jeg synes, det er på tide, at Frederik får lov til at komme ind i kassen. Det er to testkampe, og det skal tages som testkampe, lyder det fra Hjulmand.

Frederik Rønnow er noteret for otte kampe på Herrelandsholdet. Den seneste var tilbage i 2020, da Danmark besejrede Island med 2-1 i Nations League.

Brøndby-profil erstatter skadet ‘AC’

Rønnow havde Brøndby Stadion som sin hjemmebane fra 2015 til 2018, hvor han nåede 120 kampe for Brøndby IF.

Danmarks kamp lørdag mod Schweiz fløjtes op klokken 20. Kampen tirsdag mod Færøerne starter 20:15. Begge opgør kan ses på TV 2 og TV2 Play.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P