Bundesligaen

Kane kan slå Lewandowskis rekord: Jeg brugte 29 kampe

Harry Kane har lige nu kurs mod Robert Lewandowskis scoringsrekord på 41 mål i en bundesligasæson, men polakken ser lidt anderledes på rekorden.

Lewandowski og Harry Kane giver hånd efter en landskamp mellem Polen og England
Foto: Reuters/ Kacper Pempel

Robert Lewandowski slog i 2020-21-sæsonen en rekord, der havde stået i 49 år.

Den polske angriber scorede 41 mål i bundesligasæsonen, og det var ét mål mere end Gerd Müllers 40 mål i 1971-72-sæsonen.

Det er dog langt fra sikkert, at Lewandowskis rekord får lov at stå lige så længe, for den kan allerede falde i år – allerede efter tre år.

Harry Kane har efter sæsonens første 25 kampe scoret 30 mål, og holder han sit nuværende snit på 1,2 mål per kamp, så slutter han på 40,8 mål – altså lige præcis ikke nok til at slå rekorden.

I modsætning til Robert Lewandowski har Harry Kane dog spillet stort set samtlige minutter for Bayern München i sæsonen, hvor han kun fire gange er blevet udskiftet, og kun 29 minutters fodbold har han set fra bænken.

Præcis dén del hæfter Lewandowski sig ved, når han skal vurdere Kanes mulighed for at slå hans rekord.

– Jeg scorede 41 mål, men når jeg ser på, at jeg gjorde det på 29 kampe, så ser jeg på den her rekord med endnu mere stolthed. Jeg ser ofte på det i den kontekst og ikke så meget på, om rekorden bliver slået.

Bayern lammetæver Henriksen og co. i kæmpesejr

– Der er et par runder tilbage til slutningen af sæsonen, og det bliver ikke nemt at slå den her rekord. Slår han min rekord? Jeg ved det ikke, det er vanskeligt at sige, og det handler ikke om, om jeg ønsker det eller ej. Jeg ved af erfaring, at det ikke er nemt, siger Lewandowski til det polske medie Meczyki.

Robert Lewandowski blev undervejs i rekordsæsonen sparet i en enkelt kamp i spillerunde seks, ligesom han mod slutningen af sæsonen vendte tilbage fra en landskampspause med en knæskade, der holdt ham ude af fire kampe.

Lykkelig Kane efter sejr: Et stort øjeblik i sæsonen

Harry Kane scorede i weekenden tre mål i Bayern Münchens nedslagtning af Bo Henriksen og Mainz, og netop med tanke på den kamp vil Lewandowski ikke afskrive muligheden for, at Kane efter sæsonen kan stå som ny rekordindehaver.

– Alle ved, at Bayern scorer mange mål. Kampen mod Mainz var endnu en kamp, hvor de scorede mindst syv mål. Det er helt klart fordelagtigt for enhver angriber, når der er så mange chancer. Jeg ved ikke, om Kane vil slå rekorden, men hans scoringssnit er imponerende.

– Hvis han forbliver skadesfri, er rekorden inden for hans rækkevidde, specielt fordi Bayern i det hele taget scorer mange mål, lyder det fra Harry Kane.

Med ni kampe tilbage af sæsonen har Bayern München ti point op til Bayer Leverkusen på førstepladsen i Bundesligaen.

For Bayern München resterer der kampe mod Darmstadt, Dortmund, Heidenheim, Köln, Union Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Wolfsburg og Hoffenheim.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P