EM-kvalifikation

Hareide slår fast: Vi burde ikke spille mod Israel

Den islandske landstræner, Åge Hareide, har ikke lyst til at møde Israel i EM-playoffen på grund af de ting, der lige nu foregår i Gaza.

Den islandske landstræner, Åge Hareide, har ikke lyst til at møde Israel.
Foto: Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix

Om 13 dage skal det islandske landshold spille sæsonens vigtigste kamp.

Den lille ø-nation gæster Israel i EM-playoff-semifinalen i én kamp om retten til at møde enten Ukraine eller Bosnien Hercegovina i playoff-finalen.

Og så alligevel.

For kampen spilles nemlig ikke i Israel men derimod i den ungarske hovedstad Budapest. Israel har nemlig ikke spillet hjemmekampe i Israel, siden den israelske krig mod Hamas brød ud i starten af oktober sidste år.

Står det til den islandske landstræner, Åge Hareide, så burde kampen i det hele taget ikke spilles.

– UEFA tager sig af reglerne her, og vi er en del af UEFA. Hvis ikke vi spiller, bliver vi bandlyst og risikerer yderligere straf for ikke at spille mod et andet medlemsland.

Lodtrækning til EM-playoff på plads: Island skal til Israel

– Men hvis du spørger mig personligt, så vil jeg tøve med at spille mod Israel, som det er lige nu. På grund af det, der sker i Gaza, og på grund af det, de har gjort mod kvinder, børn og andre civile borgere. Det burde de ikke gøre, og vi burde ikke spille den her kamp, hvis du spørger mig, men vi er nødt til at spille, fordi konsekvenserne ville være så store for Island, hvis ikke vi spiller, siger den tidligere danske landstræner ifølge Inside World Football.

Israel fik tilbage i oktober flyttet to landskampe som følge af konflikten med Hamas, men det kommer ikke til at ske denne gang, og derfor er Hareide og det islandske landshold nødt til at ændre en smule på forberedelserne.

– Vi er nødt til at ændre vores tankegang og tænke på, at de israelske spillere ikke er soldater.

– Det er virkelig, virkelig vanskeligt, og det er vanskeligt for mig ikke at tænke på de billeder, som vi ser hver dag og i stedet tænke på Israel som et fodboldhold. Den opførsel bør man ikke lade gå ud over uskyldige mennesker. Det her er en kamp, og de israelske spilere er fodboldspillere og ikke soldater, selvom de repræsenterer en nation. Det her er uden tvivl også en vanskelig situation for dem, lyder det fra Hareide.

Allerede nu ligger det fast, hvilken EM-gruppe Island eller Israel kommer i, hvis de går hele vejen i playoffen.

Der venter nemlig en overskuelig gruppe med Belgien, Slovakiet og Rumænien.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P