Premier League

Nørgaard om anførerbind: Tager det ikke som en selvfølge

Christian Nørgaard nyder stor anerkendelse i Brentford, hvor han op til denne sæson blev udnævnt som klubbens anfører. Det var dog ikke noget, han selv havde set komme.

Christian Nørgaard spiller for Brentford FC.
Foto: Rui Vieira/AP/Ritzau Scanpix

Anfører i Premier League.

Det er en rolle og titel, som kun er en brøkdel af fodboldspillere forundt at opleve.

Danske Christian Nørgaard er en af de, der netop har oplevet det, da han til daglig løber rundt som anfører i Brentford. Det har han sat ord på til klubbens TV.

– Det er specielt at komme ind i klubben hver dag, og folk kalder dig ’kaptajn’ og jeg tager det i hvert fald ikke som en selvfølge, fortæller Nørgaard.

Christian Nørgaard bliver også spurgt ind til, om det er rigtigt, at Premier League-kaptajnerne har en Whatsapp-gruppe og forklarer, at det stemmer, men indholdet er ikke så spændende, som det måske kunne lyde. Det er en repræsentant fra FA, der er administrator, og gruppen bliver primært brugt til at dele information fra dommere eller nye regler, FA har indført.

Det kan umiddelbart lyde overvældende at blive udnævnt som anfører i Premier League, men det er dog ikke noget, der stiger Nørgaard til hovedet.

– Jeg synes ikke, der er en masse, der har ændret sig, siden jeg blev kaptajn. Jeg havde en periode i sidste sæson, hvor Pontus Jansson var skadet, og jeg følte, at jeg agerede kaptajn, selvom jeg ikke officielt var det.

– Jeg tænker, der er en grund til, at man bliver valgt som kaptajn, så det handler bare om at være den person, de har valgt, i stedet for at prøve at blive en ny person eller spiller.

– Nogen gange bliver jeg lige nødt til at knibe mig i armen, for at lede et hold ind på de største stadions i verden havde jeg ikke lige set komme 5 eller 6 år siden.

Nørgaard har dog været både kaptajn og vicekaptajn på ungdomslandsholdene, så det kommer måske ikke helt ud af den blå luft.

– Jeg tror måske, der var andre, som godt kunne se det i mig, da jeg ikke selv kunne. Jeg nyder det og jeg føler mig komfortabel i det. Jeg overtænker det ikke for meget, jeg prøver bare at være den, jeg er, både på og udenfor banen.

Nørgaard har spillet 154 officielle kampe for Brentford med 7 mål og 14 assists til følge.

Hele indslaget med Nørgaard kan ses her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P