Allsvenskan

AIK-supportere boykotter sæsonens første udekamp

AIK Stockholm’s officielle fangrupperinger opfordrer til og boykotter klubbens første udekamp mod Brommapojkarna. Det er dog ikke i en protest mod deres egen klub.

AIK-supportere boykotter Brommapojkarna-kamp
Foto: TT News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Vi vil ikke have VAR!

Holdningen er tydelig blandt de svenske fodboldfans, og blandt andet det får nu AIK-supportere til at blive væk fra udekampen mod Brommapojkarna.

Det skriver AIK’s officielle fangruppering. Her er det dog mere specifikt beslutninger af modstanderen Brommapojkarna, som leder gruppen til boykot.

Beslutningen kommer på baggrund af flere sager, som ifølge gruppen alle underkender medlemmernes legitimitet. Gruppen nævner først Brommapojkarnas nominering af den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt til posten som formand i Det Svenske Fodboldforbund.

Hernæst nævnes altså VAR, som der ifølge grupperingen er en tydelig holdning til i Sveriges fankredse: Det skal ikke indføres.

Og netop den holdning ser Fredrik Reinfeldt i følge supporterne ikke ud til at repræsentere, da han snarere agerer lobbyist hos UEFA med det formål at få indført VAR i svensk fodbold.

Grupperingen nævner også måden, hvorpå de store beslutninger om svensk fodbold foretages, og kritiserer Brommapojkarna for at foretrække en styrelse, fremfor at medlemmerne i foreningerne tager beslutningerne.

Sidst, men ikke mindst, kritiserer grupperingen beslutningen om at flytte kampen mellem Brommapojkarna og AIK til Tele2 Arena, hvor kapaciteten er på 34.000 tilskuere fremfor de normale 4.729 på Grimsta IP.

Kritikken går her på, at det er forsøg på at profitmaksimere og udnytte den fanbase, der findes hos AIK, da Brommapojkarna ikke selv har den store opbakning.

Kampen mellem Brommapojkarna spilles den 6. april. Allsvenskan skydes igang den 30. marts med kampen mellem IFK Norrköping og Malmø FF.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P