LaLiga

AC om ny rolle i Barca: Set virkelig skidt ud indtil nu

FC Barcelona har i de seneste tre kampe forsøgt sig med Andreas Christensen som det defensive anker på midtbanen, og det er en rolle, som danskeren befinder sig fint i.

Andreas Christensen er ikke den nye Busquets.
Foto: Miguel Riopa/AFP/Ritzau Scanpix

Som dansker kommer det næppe som en overraskelse, at Andreas Christensen er alsidig.

I de seneste tre LaLiga-kampe er den 27-årige FC Barcelona-dansker blevet rykket en tand frem på banen til positionen som defensiv midtbanespiller.

Den rolle har han tidligere haft på det danske landshold under særligt VM i Rusland 2018, men alligevel lader den til at være kommet som et nyt tiltag i FC Barcelona.

I sine i alt 60 kampe for catalonierne har han brugt de første 57 kampe i midterforsvaret, men rolleændringen skal adressere et problem, som holdet har lidt under længe.

– Defensivt, specielt når vi ikke har bolden, eller vi angriber hurtigt i en kontra, er det utrolig vigtigt, at jeg holder balancen. Den [rolle] har jeg egentlig følt mig okay tilpas med i forhold til, at det er gået så hurtigt.

– Lige nu ser jeg frem til hver kamp for at få følelsen af det, men det er noget, vi har manglet som hold, og det er en af de ting, hvor det virkelig har set skidt ud. Vi har spillet alt for åbent i lang tid og har manglet struktur, og det er det, jeg har fået til opgave at finde de næste par kampe, lyder det fra AC, der uddyber:

– For mig handler det om at finde en rolle, der passer til mig. I de to kampe, jeg har spillet der, lærer jeg hele tiden noget nyt, der er noget jeg skal vænne mig til; Kigge sig over skulderen før og efter [afleveringer], og hvor spillerne kommer fra, det skal jeg vænne mig til – det kommer med tiden.

‘AC’ om Xavi: Han fik min drøm til at gå i opfyldelse

Når snakken falder på en defensiv midtbanespiller i FC Barcelona, så bliver tankerne nærmest per automatik ledt hen på Sergio Busquets.

Den nuværende Inter Miami-spiller nåede i sine 15 sæsoner på klubbens førstehold at vinde ni spanske mesterskaber og tre Champions League-titler foruden et verdensmesterskab og et europamesterskab med det spanske landshold.

Andreas Christensen er klar over, at Busquets kan blive vanskelig at leve op til, og i stedet glæder danskeren sig over de 24 kampe, han fik med Barca-legenden i sidste sæson.

– Jeg prøver at lægge meget fokus på, at det skal ikke være den nye Busquets. Det tror jeg ikke, der er nogen der kan. Jeg er vokset op med at se ham, og heldigvis fik jeg lige et år med ham, hvor jeg kunne lære en hel masse, lyder det fra Andreas Christensen.

Andreas Christensen og FC Barcelona møder onsdag aften Napoli i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League mod de italienske mestre.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P