Dansk Fodbold

Abildgaard udlever drømmen: Danmark er ikke aktuelt

Oliver Abildgaard og italienske Como kæmper med om oprykning til Serie A, og den danske midtbanespiller har ikke aktuelt planer om at vende retur til Danmark.

Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Han bor på bredden af Como-søen med de italienske og schweiziske alper i baghaven.

Oliver Abildgaard lægger ikke selv skjul på, at han befinder sig rigtig godt i Norditalien, hvor han i sommer skrev kontrakt med den ambitiøse Serie B-klub Como.

I modsætning til, hvad statistiksiden Transfermarkt beretter, så har Oliver Abildgaard IKKE kontraktudløb til sommer men derimod først i sommeren 2026, og den 27-årige midtbanespiller har bestemt ikke planer om at vende hjem lige foreløbigt.

– Det er svært at få det hele, og der er jo nogle kompromisser, som jeg har taget og har accepteret for at udleve den her drøm. Et af dem er ikke at bo i Danmark, men omvendt, så synes jeg, at der er meget mere, jeg skal opleve, siger Oliver Abildgaard til campo.

Da Oliver Abildgaard sidste vinter skiftede lejeopholdet i skotske Celtic ud med et tilsvarende lejeophold i italienske Verona, blev han også sat i forbindelse med en retur til dansk fodbold og særligt AaB.

Et skifte hjem har dog på intet tidspunkt været aktuelt for nordjyden – heller ikke i det netop overståede transfervindue.

Abildgaard afgørende i Comos sejr over Spezia

– Jeg går ud fra, at der har været henvendelser fra Danmark, men jeg har sagt til dem, der hjælper mig med den slags, at det ikke er Danmark, jeg kigger efter endnu. Jeg tror, det er meget naturligt for danske klubber at kigge på spillere, der spiller udenfor landets grænser, men det har jeg ikke fokuseret på, for det har ikke været mit mål at komme hjem.

– I de fire år, jeg efterhånden har været ude, har jeg fået store oplevelser. Når jeg en dag tænker, at der ikke er mere at hente, så kan det være, at jeg begynder at kigge mod Danmark, men der er jeg ikke endnu, lyder det fra Abildgaard.

Oliver Abildgaard nåede i perioden fra 2015 til 2019 at spille i alt 91 kampe for AaB, og umiddelbart har aalborgenseren Abildgaard svært ved at sig selv spille i andre danske klubber end netop AaB.

– Når du spørger mig lige nu, så nej. Det vil jeg ikke kunne. Der er jo ikke noget, der er definitivt i fodbold, men når du spørger mig lige nu, så synes jeg ikke, det kunne være interessant at spille andre steder i Danmark end i AaB, lyder det fra Abildgaard, der fulgte med så godt, han kunne, da AaB i sidste sæson rykkede ud af Superligaen.

Officielt: Abildgaard på plads i ny italiensk klub

– Det var skrækkeligt og surrealistisk. Både med de konsekvenser det havde for klubben og dens selvforståelse, men også på venneplan, for jeg har flere kammerater, der spiller der, og jeg ved, at det også har en økonomisk betydning for spillerne, så hele vejen rundt var jeg lidt i chok, men nu ser det heldigvis ud til, at de kommer hurtigt tilbage igen, lyder det fra Abildgaard.

Oliver Abildgaard blev i februar 2020 udlejet fra AaB til russiske Rubin Kazan, og et halvt år senere blev aftalen gjort permanent. Efter Rusland i februar 2022 gik i krig med Ukraine, fik Abildgaard mulighed for at blive udlejet.

Den mulighed greb han i september 2022, hvor han blev udlejet til den skotske storklub Celtic. Efter et mindre succesfuldt ophold i Glasgow-klubben gik turen i januar sidste år videre til italienske Hellas Verona, som han var med til at redde fra nedrykning i Serie A.

Da hans kontrakt i Rubin Kazan officielt udløb i sommer, skrev han kontrakt med Como, og den omskiftelige tilværelse de seneste år har lært ham, at planlægning er en vanskelig ting i fodboldens verden.

– Jeg har prøvet at tænke i karriereplanlægning, men de sidste halvandet til to år har været et godt bevis på, at det ikke er muligt for mig, for det kan ændre sig hurtigt med de ting, der er ude af ens egne hænder. Det er klart, det er mere oplagt, at jeg slutter i Danmark frem for et andet land, fordi jeg har min familie i Danmark, men jeg har ikke gjort mig så mange tanker om, hvor min karriere tager mig hen, lyder det afslutningsvist fra Oliver Abildgaard.

Hvis man ser bort fra et par småskader, har Oliver Abildgaard i denne sæson været fast mand for Como, der efter sæsonens første 24 kampe er treer i Serie B – á point med Cremonese på den anden af de to oprykningspladser. I en ellers tæt topstrid ser Parma ud til at være stukket en smule af på førstepladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P