VM 2026

Officielt: VM 2026-programmet er på plads – her spilles finalen

Længe har de forskellige stadioner i Mexico, USA og Canada frem mod VM i 2026 været på plads, men nu er der også sat byer på både åbningskamp, gruppekampe, bronzekamp og finalen.

FIFA VM 2026 åbnes med en kamp i Mexico City.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

I juni 2018 vandt det samlede bud fra USA, Canada og Mexico værtsskabet for VM 2026.

104 kampe kampe skal der spilles i Nordamerika, og søndag blev der sat navn på værterne til de forskellige kampe.

Mens det for Mexicos vedkommende er tredje gang, de er værter for en VM-slutrunde efter slutrunderne i 1970 og 1986, så er det amerikanernes andet værtsskab efter VM i 1994.

For Canada er der derimod tale om debut i VM-værtsskab for mænd.

Gruppespil og åbningskampe:

Mexico:

Estadio Azteca i Mexico City bliver vært for VM-åbningskampen den 11. juni 2026, hvor Mexico åbner verdensmesterskaberne med sin første gruppespilskamp. Det enorme stadion, der huser næsten 90.000 tilskuere, i den mexicanske hovedstad bliver vært for yderligere to gruppespilskampe.

I Mexico bliver Guadalajara og Menterrey desuden værter for henholdsvis fire og tre gruppespilskampe.

Ronaldo om United-exit og VM-bænkplads: Folk troede det var slut

Canada:

Toronto bliver vært for historiens første VM-kamp på canadisk grund, når den nordiske af turneringens værter på turneringens andendag den 12. juni skal spille sin første gruppespilskamp på BMO Field. Derudover skal der spilles yderligere fire gruppespilskampe i Toronto

Vancouvers BC Place er den anden af de i alt to værtsbyer i Canada, og den sydvestcanadiske by bliver vært for for i alt fem gruppespilskampe – herunder Canadas øvrige to gruppespilskampe.

Ballade i UEFA-top: Fodboldchef stopper i protest mod præsident Čeferin

USA:

Det amerikanske landshold spiller sin første kamp på SoFi Stadium i Los Angeles-forstaden Inglewood den 12. juni. Amerikanerne vender tilbage til Los Angeles til sin tredje gruppespilskamp, men inden da skal nationens anden kamp spilles i Seattle.

Foruden Los Angeles og Seattle bliver San Francisco, Houston, Dallas, Kansas City, Atlanta, Miami, Boston, Philadelphia og New York værter for enten fire eller fem gruppespilskampe hver.

FIFA-præsident vil indføre ny straf efter racisme i Serie A: Vil taberdømme klubberne

16-delsfinaler:

Alle de 16 stadioner med undtagelse af Guadalajara og Philadelphia bliver værter for én 16-delsfinale, mens Los Angeles og Dallas bliver værter for to. 16-delsfinalerne spilles fra den 28. juni til og med den 3. juli.

Ottendedelsfinaler:

Vancouver, Seattle, Mexico City, Houston, Dallas, Atlanta, Philadelphia og New York får alle en ottendedelsfinale, som spilles fra den 4. juli til og med den 7. juli.

Kvartfinaler:

Boston får den første af de fire kvartfinaler den 9. juli, inden Los Angeles den 10. juli tager sig af den anden. Lørdag den 11. juli bliver både Kansas City og Miami vært for hver sin kvartfinale.

Semifinaler:

Den første semifinale spilles den 14. juli i Dallas, hvorefter den sidste finalist skal findes i Atlanta onsdag den 15. juli.

Foto: FIFA.com

Finale og bronzekamp:

Bronzekampen spilles i Florida, hvor Hard Rock Stadium i Miami lægger græs til kampen mellem de to tabende semifinalister.

De to vindende semifinalister mødes til gengæld i på MetLife Stadium i New York – nærmere bestemt forstaden East Rutherford i New Jersey – den 19. juli.

MetLife Stadium er til daglig hjemmebane for både New York Giants og New York Jets i den amerikanske NFL.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P