Europæisk Fodbold

FIFA-præsident vil indføre ny straf efter racisme i Serie A: Vil taberdømme klubberne

FIFAs præsident, Gianni Infantino, mener, at klubber skal kunne straffes med at blive taberdømt, hvis deres fans ytrer sig racistisk under kampene.

FIFAs præsident, Gianni Infantino, mener, at racistiske handlinger fra klubbers fans, skal kunne straffes med taberdømmelse af klubberne.
Foto: Asanka Brendon Ratnayake/Reuters/Ritzau Scanpix.

Lørdag aften blev AC Milans målmand, Mike Maignan, udsat for racisme under kampen mod Udinese på udebane i Serie A.

Her fortalte Milan-målmanden efter kampen, hvordan der under to målspark blev lavet abelyde ned imod ham.

Maignan blev udsat for racisme: Jeg hørte abelyde

Det er langt fra første gang, at der har været racisme indblandet i fodbold fra tilskuersiden.

Tidligere har det udløst bøder, omkampe og afbrydelser, men snart kan der komme en endnu større konsekvens. Det mener FIFAs præsident, Gianni Infantino.

Her kommer den italienske FIFA-præsident blandt andet ind på, at der i værste tilfælde skal indføres straffe, som vil medfølge, at det hold, vis fans ytrer sig racistisk, skal kunne taberdømmes.

– Lørdagens begivenheder i Udinese og Sheffield er fuldstænding frastødende og komplet uacceptable. Der er ingen plads til racisme eller nogen anden form for diskrimination. Hverken i fodbold eller samfundet.

– Spillerne, som er påvirket af hændelserne lørdag, har min fulde støtte.

– I forlængelse af tre-fase-proceduren (afbrydelse af kampen, anden afbrydelse og aflysning af kampen), skal vi have introduceret, at hold, som har fans, der har været hovedpersoner i racistiske ytringer, skal kunne taberdømmes.

– Ligeledes skal der indføres karantæner fra alle stadioner i hele verden samt bøder mod dem, som udfører de racistiske handlinger, siger Gianni Infantino ifølge CalcioNews24.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P