UEFA

Ballade i UEFA-top: Fodboldchef stopper i protest mod præsident Čeferin

Den kroatiske AC Milan-legende, Zvonimir Boban, har forladt sin stilling som fodboldchef i UEFA i protest mod præsident Aleksander Čeferin.

Zvonimir Boban forlader UEFA i protest mod Aleksander Čeferin.
Foto: Пресс-служба Президента Российской Федерации

Det ulmer i toppen af UEFA, og torsdag brød det ud i lys lue.

Den europæiske fodboldunions fodboldchef, kroatiske Zvonimir Boban, har opsagt sin stilling i organisationen i protest mod præsident Aleksander Čeferin.

– Det er med sorg og et tungt hjerte, men jeg har ikke anden mulighed end at forlade UEFA. Jeg forsøger ikke at være en eller anden form for helt, specielt fordi jeg ikke er ene om at tænke, som jeg gør, lyder det ifølge TSN fra Boban.

Den slovenske UEFA-præsident vil angiveligt stemme for at ændre vedtægter i forbundet, således han kan blive siddende i stillingen ud over den nuværende periode.

Čeferin, som blev valgt som UEFA-præsident i 2016 på bagkant af Michel Platinis korruptionsskandale, introducerede selv en række tiltag, der skulle styrke forbundet.

UEFA-præsident officielt genvalgt

Herunder en begrænsning på embedsperioden, så en præsident ikke kan sidde længere end tre terminer og i alt 12 år. Det er nu den begrænsning, slovenen vil have fjernet – ti måneder efter, han blev valgt uden modkandidat til sin tredje og dermed potentielt sidste periode.

Čeferin overtog i 2016 posten som præsident fra franske Michel Platini, og sloveneren færdiggjorde dermed de sidste tre år af franskmandens periode, der stod til at udløbe i 2019.

Vedtægtsændringen skal klargøre, at Čeferins første tre år på posten ikke tæller med i 12 års begrænsningen, og at slovenerens første tællende periode dermed startede, da han blev genvalgt i 2019.

Hvis vedtægtsændringen går igennem på forbundets kongres i Paris den 8. februar, vil Čeferin atter kunne være præsidentkandidat i 2027 og dermed potentielt sidde på posten i 15 år i stedet for 12.

Følg Campo på Facebook

Zvonimir Boban var ikke selv til stede i Hamborg, da UEFA-kasserer David Gill førte an i modstanden mod vedtægtsændringen. Den tidligere Manchester United CEO sagde ved den lejlighed, at han af princip var imod termins-forlængelsen, selvom han selv står til at have gavn af det, da også han vil kunne forblive en del af forbundets exekutivkomité.

Torsdag sagde kroatiske Boban op, og i sit opsigelsesbrev gav han i dén grad sin mening til kende.

– Til trods for at have udtrykt min dybeste bekymring og totale misbilligelse, vurdere UEFA-præsidenten ikke, at der vil være nogle retslige problemer med de foreslåede ændringer ej heller moralske eller etiske problemer, og han har i sinde at fortsætte i jagten på personlige ambitioner, lyder det fra Zvonimir Boban.

Den 55-årige kroat, der som aktiv spillede for klubber som AC Milan, Bari og Celta Vigo og i Danmark særligt huskes for sit mål på Peter Schmeichel ved EM i 1996, har siddet på stillingen som fodboldchef i UEFA siden april 2021.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P