LaLiga

Xavi: Umuligt at blive en Ferguson i Barca

Xavi stopper som cheftræner for FC Barcelona til sommer. Presset er for stort og det kommer ifølge midtbanelegenden især fra medierne.

Xavi: Umuligt at blive en Alex Ferguson i Barca
Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Ritzau Scanpix

Knap tre sæsoner i spidsen for FC Barcelona.

Det var, hvad det blev til som cheftræner for klublegenden Xavi. Lørdag aften meldte Xavi ud, at han stopper som cheftræner til sommer.

Udover en sportsligt dårlig sæson for klubben og behov for noget nyt blod, er det i høj grad medierne og presset udefra, der får skylden for, at Xavi nu har valgt at trække stikket.

– Det er sket for alle trænere, der kommer gennem denne klub, det er umuligt for dem at blive en Ferguson i Barça, siger Xavi med henvisning til Sir Alex Fergusons 17 sæsoner i spidsen for Manchester United.

Xavi skyder også med skarpt efter det pres, der kommer fra medierne:

– I vil ikke tillade det – at være Barça-træner er så svært. Du ser, hvordan de dræber dig, de kritiserer dig, det påvirker dig.

– Vi er nødt til at ændre retning og dynamik, men det giver ikke længere mening. Jeg gør det med sund fornuft, og det var tid til at handle.

– Følelsen af at være Barça-træner er ubehagelig, grusom, de respekterer dig ikke, og det er en frygtelig dræning af dit mentale helbred. Jeg er positiv, men energien går så meget ned, at der ender med ikke at være nogen mening i at fortsætte.

Xavi fortæller desuden, at beslutningen har været taget i et stykke tid, men at det er tilfældigt, det lige var i dag, han valgt at offentliggøre det.

FC Barcelona har 10 point op til Real Madrid på førstepladsen med 17 kampe tilbage af sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P