International Fodbold

Overvældende afstemning: Shevchenko ny præsident i Ukraines fodboldforbund

Andriy Shevchenko er torsdag blevet valgt ind som ny præsident for det ukrainske fodboldforbund med det, der må betegnes som et ganske solidt valg.

ANDRIY SHEVCHENKO er blevet valgt som præsident for det ukrainske fodboldforbund.
Foto: Українська асоціація футболу

Kun én af de 94 stemmeberettigede stemte ikke på ham.

Den ene var ham selv.

Andriy Shevchenko var nemlig selv én af de 94 delegerede, der havde stemmeret, da der torsdag skulle findes en ny præsident til det ukrainske fodboldforbund.

Det blev altså et valg, der uden den store overdrivelse må betegnes som en jordskredssejr for nationens all-time mest scorende spiller.

Andriy Shevchenko spillede selv 111 landskampe for Ukraine i perioden fra 1995 til 2012, og der er ingen tvivl om, at han til stadighed er nationens største fodboldspiller nogensinde.

Selvom han blot er nummer tre på listen over flest landskampe, og meget snart kan blive overhalet af Andriy Yarmolenko som nationens mest scorende spiller i landsholdssammenhæng – Yarmolenko er to mål fra Shevchenkos rekord på 48 mål – så holder den i dag 47-årige ukrainer en række rekorder, som ingen vil kunne tage fra ham.

Således blev han i 2003 den første ukrainer til at vinde Champions League, han blev den første ukrainer til at runde 100 landskampe, og i 2004 blev han den første – og stadig eneste – ukrainer til at vinde Ballon d’Or.

Efter en gloværdig karriere, der bød på næsten 650 kampe 321 mål for AC Milan, Dynamo Kyiv og Chelsea, blev Sheva i februar 2016 assistent for landstæner Mykhaylo Fomenko, inden han selv overtog jobbet fem måneder senere.

Efter 52 kampe som landstræner valgte han i august 2021 selv at stoppe som landstræner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P