3F Superligaen

Fra Danmarksserien til Superligaen: Silkeborg kan lide min spillestil

Frederik Rieper skifter 2. Division og Aarhus Fremad ud med Superligaens Silkeborg IF. Skiftet er den foreløbige kulmination på et anderledes karriereforløb.

Frederik Rieper er ny mand i Silkeborg IF
Foto: Silkeborg IF

For få år siden løb han rundt i Danmarksserien for forstadsklubben IF Lyseng i Aarhus. Tirsdag blev han præsenteret som ny midterforsvarer i Silkeborg på Superligaens sjetteplads.

Frederik med fodboldefternavn Rieper er nået til toppen af den danske fodboldpyramide, men det har bestemt ikke været uden knubs undervejs.

Rejsen begyndte i AGFs ungdomsafdeling dengang unge Rieper var teenager.

– Det er jo en lidt utraditionel rejse, hvor man måske ikke findes helt god nok til ungdomsfodbold på eliteplan i et stort superligasetup. Min krop og mine færdighederne var ikke udviklet til ligafodbold på det tidspunkt, fortæller Rieper dagen efter præsentationen i Silkeborg.

Glæden ved fodbold kom tilbage i Lyseng og efter et collegeophold i USA og et halvt år tilbage i Lyseng, havnede Rieper i Aarhus Fremad i 2. Division i 2021. Og herfra tog det fart.

– Det er som om, jeg er vokset ind i min krop, og den store udvikling i Aarhus Fremad har gjort, at jeg har taget det sidste skridt.

Frederik Rieper er ny mand i Silkeborg IF
Foto: Silkeborg IF

I Aarhus Fremad blev Rieper hurtigt fast mand, og de seneste sæsoner har traditionsklubben været en fast bestanddel af toppen i landets tredjebedste række.

– Jeg har været fuldstændig vanvittig glad for at være i Aarhus Fremad. Det er også en stor cadeau til dem, at jeg tager det her skifte. Jeg skylder dem en kæmpe tak, og jeg har fået en masse minder og venskaber i klubben.

– Riisvangen har altid en speciel plads i mit hjerte, lyder det fra den 24-årige forsvarsspiller.

Karriereplanen er klar

Frederik Rieper har trænet med i en uges tid i Silkeborg op til kontraktunderskrivelsen, og Kent Nielsen og co. kunne lide, hvad de så fra den høje midterforsvarer.

– Jeg har fået af vide, at de godt kan lide den måde, jeg kan spille med bolden på. Silkeborg vil gerne spille langs jorden, og også gerne spille den ud nede bagfra. Det gjorde vi også i Aarhus Fremad, så det har jeg lært.

– Silkeborg kan godt lide den ro og den kvalitet, de har set, og så tror jeg godt, de kan se, at hvis jeg tilvænner mig lidt mere til Superligaen, så kan det blive til noget.

Rieper har underskrevet en kontrakt for resten af sæsonen hos Silkeborg, og forsvarsspilleren har da også planen klar for, hvordan opholdet i Søjhøjlandet kan forlænges.

– Jeg skal da ikke lyve om, at drømmen er at komme ind og spille fast på på et tidspunkt, og derfra så prøve at se, om jeg kan spille mig til en længere kontrakt med Silkeborg, slutter den kommende Superliga-spiller.

Frederik Rieper nåede 81 kampe i Aarhus Fremad, og var blandt andet med til at ekspedere Brøndby ud af pokalturneringen i 2022.

Et år siden i dag: Brøndby-bøddel ser tilbage på pokalsensation

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P