3F Superligaen

Er han FC Midtjyllands talisman? – midtstopper har endnu ikke tabt

FC Midtjyllands offensiv har høstet store roser i den forgangne sæson, men måske midtjydernes egentlige lykkeamulet løber rundt i det centrale forsvar.

FC Midtjylland har hentet 26 ud af 30 mulige point i Superligaen med Mads Bech på banen.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Aral Simsir, Gue-sung Cho, Franculino og flere til.

FC Midtjyllands offensive spillere har høstet store roser i indeværende sæson.

Når ret skal være ret, så har midtjydernes offensiv da også scoret flest mål af alle i Superligaen – kun F.C. København har fået modstanderens netmasker til at blafre lige så mange gange.

Men. Selvom de offensive spillere har leveret flot i FC Midtjylland, så er det måske ikke kun dem, der fortjener ros for klubbens aktuelle placering i toppen af den bedste danske række.

I hvert fald råder klubben over en spiller, som endnu ikke har tabt i Superligaen i denne sæson – Mads Bech Sørensen.

Den høje midtstopper med de lange indkast blev hentet til FCM fra Brentford på sommertransfervinduets sidste dag.

Siden er det blevet til 10 optrædener i landets bedste række, alle uden nederlag. Faktisk står han noteret for imponerende 26 point ud af 30 mulige i de kampe, hvor han har været på banen.

– Jeg har fået lov til at spille en masse. Det har givet sejre og det har givet noget selvtillid – en tro på tingene. Det har været utrolig fedt.

– Jeg har trænet godt, og jeg synes, at de kampe jeg spillede til at begynde med, var på et rigtig fint niveau. Vi fik nogle sejre, og jeg var med til at stabilisere det defensive, siger han til campo.dk.

Mads Bech er dog ikke ene om at holde modstanderne fra fadet i Superligaen.

Ved siden af sig har han Sverrir Ingi Ingason, der lige som ham selv også står noteret for et flot pointsnit i Superligaen, efter også han blev hentet til i sommerens transfervindue.

– Der er ingen tvivl om, at Inga og jeg har fået et rigtig fint samarbejde op at køre. Vi har lært hinanden bedre at kende jo flere kampe, vi har spillet sammen. Det håber jeg, at vi kan bygge videre på i foråret.

Selvom de to midtstoppere begge har flotte tal at bryste sig af, så er der stadig plads til forbedring.

FC Midtjylland er nemlig det hold af top seks-klubberne, der har lukket næstflest mål ind i efteråret. Det er dog ikke noget, som bekymrer Mads Bech, der også henviser til målfarligheden i banens modsatte ende.

– Det er klart, at som forsvarsspiller vil man gerne have så mange clean sheets som muligt. Men det betyder også, at hvis vi kan score to mål hver gang, så bliver vi også rigtig svære at slå.

– For det meste har vi også kun lukket et enkelt mål ind, hvis ikke det er blevet til et clean sheet. Det gør, at det er svært for os at tabe kampe.

– Jeg ved ikke, om vi vil risikere mere defensivt. Det tror jeg ikke, at vi vil. Vi vil gerne skabe chancer, vi vil gerne have mange aktioner i modstanderens felt. Vi vil gerne spille offensivt.

– Men det vil vi gerne uden at gå på kompromis med det defensive. Derfor håber vi da også på, at der kan komme endnu flere clean sheets end der har været indtil videre, siger han.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Foruden de defensive dyder, har Mads Bech også bragt et andet våben til midtjydernes arsenal – lange indkast.

Selvom de lange indkast fra tid til anden har fået en kommentar med på vejen i dækningen af kampene i de danske TV-studier, så glæder den 25-årige midtstopper sig i stedet over, at det har vist sig som værende et yderst potent redskab i offensiven.

– Nu har vi scoret tre mål i de sidste – jeg tror, det er seks kampe eller sådan noget – bare fra indkast.

– Så det kan da godt være, at der er nogen, der synes, at det er lidt træls eller irriterende at se på. Men altså, i sidste ende har det givet point på kontoen for os og det er det vigtigste. Så vi fortsætter med at kaste lange indkast.

– Det er jo en mulighed for at score et mål hver gang, og nu har vi jo lavet tre mål på det – og jeg synes kun det er fedt, at være involveret i tre mål. Jeg ser ikke noget problem og fortsætter gerne, siger han.

Mads Bech og resten af spillerne i FC Midtjylland er lige nu, ligesom resten af superligaklubberne, i fuld færd med vinteropstarten.

Når bolden atter rul igen i Superligaen fra midten af februar, kan midtjyderne dog se frem til et sværere kampprogram end de fleste.

Her venter først Brøndby IF og AGF ude, inden F.C. København gæster MCH Arena.

– Det bliver spændende. Det er lige på og hårdt. Det bliver nogle meget afgørende kampe for, hvordan det kommer til at se ud når grundspillet slutter, lyder det fra Mads Bech.

FC Midtjyllands første kamp i Superligaens forårssæson er ude mod Brøndby IF den 18. februar.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P