3F Superligaen

Nordsjælland og Horsens smelter sammen i Odense: Mads Lyng ser store perspektiver i OB

Mads Lyng er nu mand i Ådalen, og den tidligere Horsens-assistent tror på Søren Krogh, på projektet og på at lysere tider venter forude for det fallerede fynske fodboldflagskib.

OB ansætter Mads Lyng som assistenttræner.
Foto: OB

Endnu en brik i det fynske trænerpuslespil faldt på plads torsdag.

Mads Lyng er præsenteret som ny assistenttræner i OB, hvor den 40-årige jyde træder ind i trænerteamet omkring den nye cheftræner, Søren Krogh.

Mads Lyng har været assistent i AC Horsens under skiftende trænere, men i efteråret splittede Horsens og Lyng. Nu er han klar til en ny periode som assistent, denne gang under Søren Krogh.

Og Lyng og Krogh er ikke noget nyt bekendtskab.

– Jeg kender Søren Krogh først og fremmest som modstander på trænerbænken igennem mange sæsoner, og så har jeg været så heldig at været på prolicens-kursus med ham det sidste halvandet år, hvor jeg har lært andre sider af Søren at kende, fortæller Mads Lyng til campo.dk efter sin første arbejdsdag.

Søren Krogh kommer ud af den nordsjællandske fodboldskole, og Mads Lyng er et produkt af mange år i AC Horsens. Umiddelbart to meget forskellige tilgange, der nu mødes geografisk på midten.

Det ser Lyng som et plus.

OB ansætter Mads Lyng som assistenttræner.
Foto: OB

– Noget af det mest spændende for Søren og jeg er, at vi ved, vi har nogle store forskelligheder, men det ser vi som en styrke. Vi har forskellige kompetencer, der kan supplere hinanden.

– Menneskeligt har vi dog nogle af de samme værdier: Vi tror på mennesker, og vi vil have at tingene gøres ordentligt og grundigt.

Søren Krogh var indtil for få måneder siden assistenttræner i OB, men indtager nu cheftrænerrollen. Og Lyng har ingen skrubler ved at arbejde under en uprøvet cheftræner.

Vi kommer til at arbejde røven ud af bukserne (..)

Mads Lyng

– For det første, så er jeg jo bare rigtig glad for at se den udvikling, der er i dansk fodbold, hvor klubberne ikke altid tænker på, at det skal være et stort etableret navn, men at de rent faktisk tør give chancen til deres assistenter, fordi de mener, de har kompetencerne til det.

– Jeg ved, at Søren er en teamplayer, så ham som chef forventer jeg mig meget af. Det er klart, han er spæd og ny, og han skal lære. Han kommer til at lave fejl, men det gør vi alle sammen.

– Jeg ved, han vil bruge teamet omkring sig og vores kompetencer, og jeg har faktisk en forventning om, at han bliver en meget moderne leder.

En alvorlig situation

Denne sæson har langt fra været et eventyr for odenseanerne. Nærmere et mareridt, hvor fodboldholdet har befundet sig i en pointmæssig krise, og fodboldklubben har været indhyllet i kaos.

OB ligger aktuelt nummer ni, kun tre point over nedrykningsstregen, men det skræmmer ikke den forhenværende AC Horsens-assistent.

– Jeg ser da også en klub, der resultatmæssigt er et sted, hvor situationen er alvorlig. Det siger sig selv, men sådan en situation har jeg stået i mange gange i min tidligere klub, hvor det bare var mere normalt.

Mads Lyng forstår da også, at de fynske tilhængere har været utilfredse.

– De er jo i deres gode ret til at være kritiske overfor dårlige præstationer, sådan er det i en storklub. At de er kritiske og utilfredse, når holdet og teamet præsterer dårligt, det er bare fedt.

– Det glæder jeg mig til, fordi vi skal have fansene med os. Vi skal sørge for, det bliver fedt at være OB-fan og komme på Odense Stadion. Så man kan være stolte af byens og øens hold.

Usexet, men kraftfuldt

Lille juleaften meddelte OB, at Søren Krogh avancerede fra assistent- til cheftræner, hvilket er Kroghs første job i spidsen. Flere større og etablerede navne var ellers sat i forbindelse med posten.

Også i jagten på en ny assistenttræner har store navne været nævnt. Blandt andre den tidligere Sønderjyske-cheftræner Henrik Hansen. Valget faldt på Lyng, og rynker nogle OB-tilhængere på næsen over det nye trænerteam, så glæder jyden sig til at modbevise.

– Folk er jo i deres ret til at mene, hvad de vil. Jeg kender udmærket gamet og forstår også det med ‘navnene’. OB har valgt Søren, fordi det han kan, harmonerer bedst med det, OB selv gerne vil. Det har jeg respekt for.

Jimmi Nagel er ny i OB: Én mand kan ikke ændre alt

– OB har valgt mig ud af de kandidater, der har været, fordi de tror på min måde at gøre tingene på og min måde at være på. Det tror jeg er vigtigere, end hvad man hedder, og hvad man har prøvet før.

Og selv om Krogh og Lyng ikke nødvendigvis hverken er eksotisk eller erfarent, så er den nye assistent ikke i tvivl om, at der venter de hårdtprøvede fynske fans gode ting forude.

– Uanset, hvor usexet man synes, det lyder med Mads Lyng og Søren Krogh, så må folk vente og se. Vi kommer til at arbejde røven ud af bukserne, og vil bringe alt den energi og power, vi overhovedet har i os.

– Det tror jeg på, bliver fedt for fansene, slutter Mads Lyng.

Mads Lyng får særlig ansvar for standardsituationerne i OBs trænerteam, der foruden cheftræner Søren Krogh også tæller assistenttræner Frank Hjortebjerg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P