Premier League

Er han uerstattelig for Guardiola? – Manchester City har blot vundet én af fem kampe uden midtbaneprofil

Manchester City er inde i en resultatmæssig dårlig periode, og noget tyder på, at klubben for alvor har problemer, når en bestemt spiller mangler i startopstillingen.

Manchester City præsterer markant dårligere, når Rodri ikke er på banen
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester City er resultatmæssigt et rigtig svært sted i disse dage.

Den engelske storklub, som har vundet fem af de seneste seks Premier League-mesterskaber, indtager i skrivende stund en fjerdeplads i tabellen.

Der er godt nok blot seks point op til ligaens duks fra Arsenal, men ser man på Citys seneste form, så er det blot blevet til seks point i de seneste fem kampe. Manchester City har ikke vundet de seneste fire kampe i Premier League.

Ud fra overskriften kunne man fristes til at tro, at dette handler om, at Manchester City er i problemer grundet fraværet af den belgiske stjerne, Kevin De Bruyne.

Den 32-årige belgier har været skadet siden den første kamp i sæsonen, hvor han måtte udgå med en skade efter 23 minutters spil. Men alligevel har Manchester City været med i topkampen og lå i spidsen af Premier League frem til for fire spillerunder siden.

Så nej, problemet skal findes et andet sted, hvis man ser på Manchester Citys holdkort. Pilen peger ikke på fraværet af Kevin De Bruyne som den store udfordring, men i stedet på fraværet af den spanske midtbanegeneral Rodri.

Guardiolas dårligste kamp nogensinde? Statistik vidner om historisk dårlig præstation

Rodri har været en vigtig brik for Manchester City og har domineret på de lyseblås centrale midtbane. Og noget tyder altså på, at City er meget afhængige af Rodris tilstedeværelse på midtbanen.

Rodri har været fraværende for Manchester City i tre Premier League-kampe i denne sæson. Og alle tre gange er det blevet til nederlag for Manchester City.

Først tabte Pep Guardiolas mandskab med 2-1 ude mod Wolves, mens de lyseblå blev besejret med 1-0 ude mod Arsenal, da Rodri måtte side over i to kampe midt i efteråret grundet karantæne. Senest blev det så til et 1-0-nederlag mod Aston Villa, hvor Rodri også sad over med karantæne.

Faktisk er Manchester City ubesejret i denne sæson på tværs af alle turneringer med Rodri i startelleveren, mens det er blevet til fire nederlag af fem mulige uden Rodri på banen.

Medie: Manchester United vil sælge Eriksen til januar

Ifølge Transfermarkt har Rodri gennemført klart flest afleveringer af alle midtbanespillerne i Premier League i denne sæson. I alt har han foretaget 1.106 succesfulde afleveringer, mens listens nummer to, Pascal Gross, har gennemført 932 afleveringer.

Desuden er 93,6 procent af Rodris aflevering succesfulde, hvilket også sætter alle midtbanespillere i Premier League til vægs.

Rodri, som noterer sig for fire mål og seks assists i 18 kampe på tværs af alle turneringer i denne sæson, skiftede til Manchester City fra Atlético Madrid i sommeren 2019. Han er fortsat på kontrakt i klubben frem til sommeren 2027.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P