Premier League

Guardiolas dårligste kamp nogensinde? Statistik vidner om historisk dårlig præstation

Manchester City led onsdag aften et nyt pointtab, denne gang i form af et nederlag ude mod Aston Villa. Samtidig kunne det meget vel have været en af de dårligste præstationer nogensinde for et mandskab under ledelse af Pep Guardiola.

Pep Guardiola og City led endnu et nederlag mod Aston Villa.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Pep Guardiola har nærmest ikke haft tid til at se sig tilbage, siden han i 2008 blev cheftræner for FC Barcelonas førstehold.

Titler og trofæer i forskellige lande og forskellige turneringer har gjort, at mange har den spanske taktiker som en af de bedste trænere i fodboldens historie.

I denne sæson jagter han sammen med Manchester City den fjerde Premier League-titel på stribe, efter han i forrige sæson førte den engelske storklub til en historisk ‘treble’.

Pep Guardiola og co. befinder sig dog lige nu i en – set med Manchester City-briller – yderst dårlig periode.

Således blev det onsdag aften til et 1-0-nederlag ude mod Aston Villa, hvilket var fjerde kamp i streg uden sejr for Manchester City i Premier League.

Samtidig vidner statistikker fra kampen om, at det foruden nederlaget også meget vel kunne have været en af de dårligste præstationer nogensinde for et hold under ledelse af den spanske manager.

I hvert fald havde Manchester City kun to afslutninger i løbet af kampen, hvilket er færrest nogensinde for et mandskab med Pep Guardiola i spidsen.

Dertil havde Aston Villa 22 afslutninger mod den forsvarende mesterklub, hvilket er det højeste antal afslutninger mod et Pep Guardiola-hold nogensinde. Det er kun sket én gang før.

Mål og Highlights: Formsvage Manchester City taber ude mod Aston Villa

Samtidig lykkedes Aston Villa med at erobre bolden hele 13 gange på Manchester Citys banehalvdel, hvilket er flere gange end nogen anden klub har formået med Pep Guardiola som klubbens manager.

Med nederlaget dumper Manchester City ned på fjerdepladsen i Premier League, mens Aston Villa nu tager sig af tredjepladsen.

Kilde: Opta

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P