Xavi håber på brasilianer: Det vil være afgørende

Han er allerede købt, men Xavi håber at kunne få brasilianske Vitor Roque tidligere end først aftalt.

FC Barcelonas Xavi håber at få Vitor Roque allerede til januar.
Foto: Jose Jordan/AFP/Ritzau Scanpix & Rodolfo Buhrer/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en rigtig fin start på sæsonen er FC Barcelona løbet ind i problemer.

Et nederlag til Real Madrid i slutningen af oktober samt en uafgjort mod Rayo Vallecano i weekenden har betyder, at Barca halter efter i ligaen.

Ikke siden 5-0-sejren over Antwerp i september har FC Barcelona vundet med mere end ét mål, og selvom det er blevet til otte étmålssejre, så lader Xavis tropper til at mangle noget.

Det kunne meget vel være den bare 18-årige brasilianske angriber Vitor Roque, som klubben allerede i juli købte i brasilianske Club Athletico Paranaense.

Som udgangspunkt skifter Roque dog først til den spanske storklub til sommer, men det håber cheftræner Xavi at kunne lave om på.

Officielt: Barcelona køber Vitor Roque – skifter først næste sæson

– Jeg håber, at Vitor Roque kan slutte sig til os i januars vindue. Det vil være afgørende for holdet, han vil kunne hjælpe os meget. Lad os se, hvordan det går. Det er stadig tidligt, men jeg vil gerne have ham her til Barca så hurtigt som muligt, siger Xavi på pressemødet forud for søndagens kamp mod Atletico Madrid.

Netop Atletico Madrid, der á point med Barcelona på 31 point i ligaen, har to flittige målscorere i Antoine Griezmann og Alvaro Morato, og særligt sidstnævnte HAR været på blokken hos søndagens modstander.

Følg Campo på Facebook

– Jeg talte med Alvaro Morato, da jeg gerne ville have ham til Barca, det er rigtigt. Det var en mulighed, som vi diskuterede tidligere. Han er en virkelig god spiller, en hårdtarbejde [spiller], jeg kan virkelig godt lide ham, lyder det en smule kryptisk fra Xavi, der dog også fortæller, at han har stor tiltro til sin egen målscorer:

– Jeg har ingen tvivl om [Robert] Lewandowski. Han er vores bedste angriber. Han er en maskine til træning, og jeg er ikke bekymret. Det, vi er nødt til at gøre, er at hjælpe ham og finde ham endnu mere ude på banen, lyder det fra Xavi.

Robert Lewandowski har, ligesom Alvaro Morata, scoret syv mål i LaLiga i denne sæson. Det rækker til en samlet femteplads på topscorerlisten.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P