Dansk Fodbold

Hjulmand tilfreds med EM-pulje: Første kamp er en nøglekamp

Det danske herrelandshold blev lørdag aften placeret i pulje med England, Serbien og Slovenien, og landstræneren ser allerede nu en nøglekamp for sig.

Kasper Hjulmand ser kampen mod Slovenien som en nøglekamp.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kunne ikke være længere væk.

Når det danske landshold til juni skal spille sine tre gruppekampe ved EM i Tyskland, bliver det på de tre stadioner ud af i alt ti, der ligger længst væk fra Danmark.

Den første kamp skal Danmark spille den 16. juni mod Slovenien i Stuttgart, og allerede nu peger landstræner Kasper Hjulmand på den kamp som en nøglekamp.

– Jeg mener, at det er en nøglekamp, som vi skal sætte alt ind på at vinde. En sejr i den først kamp vil betyde ekstremt meget for vores muligheder. Det er vigtig kamp at holde fokus på, siger Kasper Hjulmand om kampen mod Slovenien.

Danmark vandt EM-kvalifikationsgruppe H foran netop Slovenien, og undervejs blev det til 1-1 i udekampen i Ljubljana i juni, mens kampen i Parken midt i november endte med en dansk 2-1-sejr.

Samme dag som kampen mellem Danmark og Slovien mødes de to øvrige hold i Danmarks gruppe, Serbien og England, i Gelsenkirchen.

EM-lodtrækning: Se alle grupper ved EM 2024 her

De to hold har Danmark et fint kendskab, efter Serbien i marts 2022 blev slået 3-0 i en venskabskamp i Parken, mens Kasper Hjulmands tropper har mødt England tre gange idenfor de seneste godt tre år med en uafgjort, en sejr og slutteligt et EM-semifinalenederlag til følge.

– Serbien har længe været en outsider og var for mig en dark horse til VM. De har en god kombination af rå fysik og talent og en landstræner, der gerne vil spille fodbold, lyder det fra Hjulmand, som glæder sig til en revanche mod landstrænerkollega Gareth Southgate.

– England er for mig en af favoritterne til mesterskabet. Men vi glæder os til at møde dem igen, lyder det med et smil fra den danske landstræner.

Danmarks kampe ved indledende gruppespil ved EM 2024:

16. juni: Serbien – England (Gelsenkirchen)
16. juni: Slovenien – Danmark (Stuttgart)

20. juni: Danmark – England (Frankfurt)
20. juni: Slovenien – Serbien (München)

25. juni: England – Slovenien (Köln)
25. juni: Danmark – Serbien (München)

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P