Danmark skal videre fra gruppespillet: Tæt på en drømmelodtrækning

Danmark kender nu sine modstandere til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, hvor England, Slovenien og Serbien venter i en pulje med gode muligheder for at nå videre.

Thomas Delaney fejrer sit mål mod Slovenien for Danmark i EM-kvalifikationen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Lørdag aften blev Danmarks gruppe til EM 2024 udtrukket.

Her blev herrelandsholdet placeret i Gruppe C sammen med England, Serbien og Slovenien, som Danmark også var i pulje med i kvalifikationen.

Landsholdet har leveret svingende præstationer i kvalifikationen. Ikke mindst i de seneste to kampe, hvor holdet kvalificerede sig til slutrunden med en overbevisende sejr mod netop Slovenien for efterfølgende at tabe 2-0 til Nordirland.

På trods af spillet er det ikke desto mindre en god lodtrækning med fine muligheder for avancement, hvor Kasper Hjulmands tropper undgik flere svære modstandere i de nedre seedningslag.

Blandt andet lurede både Kroatien og Holland i tredje seedningslag, imens der også var svære hold i nederste:

– Danmark har fået en fantastisk lodtrækning, hvis man kigger på alternativerne i seedningslag 3 og 4. Det danske landshold skal møde Slovenien, hvilket er tæt på en drømmelodtrækning, og så undgik vi Italien og Schweiz fra gruppe 4, siger campo.dk’s chefredaktør, Allan Hvid.

Ikke en drømmelodtrækning for Joachim A: Det er ikke altid som man tror

I stedet blev Serbien trukket fra fjerde seedningslag, og selvom det var den mere favorable lodtrækning, kan holdet stadig give Danmark udfordringer:

– Selvom Serbien har underpræsteret i en periode, skal man slet ikke undervurdere dem. Det er en meget rutineret gruppe, som vi møder i sidste gruppespilskamp. Og det kan blive en svær kamp. Nøglen til dansk succes er en sejr i åbningskampen mod Slovenien, hvor lodtrækningen for alvor faldt ud til Danmarks fordel.

– Alt i alt skal Danmark videre fra denne gruppe, siger Allan Hvid.

Danmarks kampe skal spilles i Stuttgart, Frankfurt og München

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P