Æresdivisionen

Officielt: Kriseramte Ajax har ny cheftræner på plads

Den hollandske storklub Ajax kan mandag formiddag fortælle, at klubben nu har fundet en ny cheftræner.

Ajax ansætter John Wan't Schip som midlertidig cheftræner
Foto: Ajax

Det har indtil videre været en forfærdelig sæson for den hollandske storklub Ajax.

Klubben spiller normalt med om det hollandske mesterskab sæson efter sæson, men i denne sæson er førstepladsen i Æresdivisionen byttet ud med sidstepladsen og fem point i otte kampe.

Det fik i sidste uge konsekvenser for klubbens daværende cheftræner Maurice Steijn, som fik sparket af klubbens ledelse. Allerede den efterfølgende mandag kan den hollandske storklub så præsentere sin nye cheftræner.

Således fremgår det mandag formiddag på klubbens hjemmeside, at man har valgt at udnævne John van’t Schip som midlertidig cheftræner for klubbens førstehold.

Kontrakten som er indgået mellem parterne gælder fra dags dato og frem til sommeren 2025. Men det er ikke planen, at Van’t Schip skal bestride cheftrænerposten i klubben til kontraktens ende.

I stedet vil John van’t Schip være cheftræner i klubben frem til sommeren 2024, hvorefter han vil overgå til en rolle i den tekniske afdeling i klubben. Herefter skal klubben altså på trænerjagt på ny.

Ajax ansætter John van't Schip som ny cheftræner
Foto: Ajax

Klubben kan desuden samtidig meddele, at man har ansat Michael Valkanis som assistenttræner i klubben. Han kommer til fra Hapoel Tel Aviv, hvor han har været cheftræner.

John van’t Schip har tidligere været en del af Ajax Amsterdam både som spiller og som træner. Fra 1982 til 1992 gjorde han sig således som spiller på klubbens førstehold, hvor det blev til 347 kampe med 33 mål og 35 assists til følge.

På trænersiden har han blandt andet været ungdoms- og assistenttræner i klubben fra 1997 til 2001. Han har også været cheftræner for Jong Ajax fra 2002 til 2004.

Medie: Frank Arnesen scorer nyt job i topklub

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P