Officielt: Ajax fyrer cheftræner Steijn

Ajax er kommet elendigt fra start i denne sæson, og nu tager Amsterdam-klubben konsekvensen.

Ajax Amsterdam fyrer mandag sin cheftræner.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter bare 11 kampe i spidsen er Maurice Steijn fortid i Ajax.

Den 49-årige hollænder er mandag blevet fyret efter en historisk dårlig start på Æresdivisionen for de 36-dobbelte hollandske mestre.

Steijn blev ansat i storklubben 1. juli, men efter syv kampe i Æresdivisionen og en 17. og næstsidsteplads til følge, er snoren til den tidligere Sparta Rotterdam-cheftræner ikke længere.

Ifølge Ajax er der tale om en gensidig aftale klubben og Steijn imellem.

– Vi har arbejdet meget intensivt og og professionelt sammen de seneste måneder, men de sportslige resultater og udviklingen af holdet har haltet. Derfor satte vi os i dag sammen rundt om bordet.

– Maurice indikerede nu også selv, at han tvivlede på, om han var den rette mand i den rette stilling. Sammen kom vi derfor til konklusionen, at det er bedre at skilles, luder det fra Jan van Halst, der er midlertidig CEO i Ajax.

Se målet: Ung dansker sendte Ajax og Gaaei under stregen

Maurice Steijn havde egentlig kontrakt i Ajax til og med juni 2026, men også han bekræfter, at der er tale om en gensidig aftale.

– I morges havde jeg et møde med bestyrelsen, og vi mødtes igen sidst på eftermiddagen. Vi kom til den konklusion, at det her nu er det bedste for Ajax, selvom jeg synes, at det er en forfærdelig skam.

– Alle ved, at jeg har gjort alt, jeg har kunnet, for at bringe Ajax tilbage der, hvor denne klub hører til. Men jeg var ikke succesfuld. Jeg vil gerne takke fansene og de folk, som jeg har arbejdet med her, og jeg håber, at Ajax snart avancerer, lyder det fra Steijn.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Hele tre cheftrænere har siddet på posten i Ajax, siden klubben i sommeren 2022 sendte Erik ten Hag til Manchester United.

Maurice Steijn følger Alfred Schreuder og John Heitinga, som heller ikke fik lang snor i den traditionsrige storklub.

I sine i alt 11 kampe i spidsen for Ajax blev det kun til to sejre for Maurice Steijn, der omvendt har tabt hele fem kampe. Senest var det danske Oscar Fraulo, der gjorde det onde ved storklubben, da han med sin overtidsscoring gav Utrecht en 4-3-sejr over Amsterdam-klubben.

Ajax bekræfter, at assistenttræner Hedwiges Maduro tager midlertidigt over som cheftræner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P