3 min læsningAlvaro Santos er ny cheftræner i Helsingør: Inspireret af Brasilien og Ståle Solbakken

43-årige Alvaro Santos blev mandag præsenteret som ny cheftræner i FC Helsingør i NordicBet Ligaen, og den tidligere FCK-målscorer har en stor opgave foran sig, hvis han skal have FC Helsingør tilbage på fode.

3 min læsning
Alvaro Santos er inspireret af både Brasilien og Ståle Solbakken
Foto: FC Helsingør pressefoto

FC Helsingør sluttede på tredjepladsen i sidste sæsons NordicBet Ligaen, men det ser helt anderledes ud i år.

Den nordsjællandske kystbysklub har tabt ni ud af de sidste 11 kampe, og er aktuelt placeret under nedrykningsstregen, og det fik cheftræner Daniel Pedersen til at trække sig fra posten mandag.

Den nye mand i spidsen hedder Alvaro Santos. Den 43-årige brasilianer var assistent under Pedersen, men nu er Santos manden i spidsen.

Og han er klar til at lave store ændringer i jagten på point til FC Helsingør.

– Jeg kigger på de kvaliteter, som allerede findes på holdet. Helt konkret, kommer vi til at ændre dynamikken på holdet, og vi kommer til at ændre formationen på holdet. Vi kommer til at være pragmatiske, fortæller Santos til Campo.dk

Og ‘pragmatik’ er et ord, brasilianske Santos gentager igen og igen, når filosofien og taktikken forklares.

Jeg er ikke en brasilianer, som kommer til at spille strandfodbold.

Alvaro Santos

– Jeg er fra Brasilien, og de bedste landshold, vi har haft, har vundet med flot spil, men også med pragmatik. Jeg har en side, som er romantisk, der vil se flot fodbold, men også en side, der er pragmatisk.

– Man kan ikke kun have Romario, man skal også have Dunga og Maurio Silva.

Savner Superligaen

Alvaro Santos scorede 50 mål i 120 kampe for F.C. København fra 2003 til 2007, og havde både svenske Hans Backe og norske Ståle Solbakken som trænere i sin tid i hovedstadsklubben.

Santos understreger da også, at han har lært meget som spiller under de skandinaviske trænere.

– Jeg er ikke en brasilianer, som kommer til at spille strandfodbold. Jeg ved, hvordan man vinder fodboldkampe, og Solbakken var en vinder, en pragmatiker og en totaltræner, der skabte stabile fodboldhold. Og fodbold handler om stabilitet.

Cheftræner stopper i Helsingør – FCK-legende overtager roret

– Misforstå mig ikke. Brasilien er ikke kun et land, som kun spiller flot fodbold. Vi vandt VM i 1994 og i 2002 med landshold i balance. For hver Ronaldinho skal der også være en defensiv balancespiller.

Superligaen ikke er i tankerne lige nu, men brasilianeren har ikke glemt den bedste danske række, hvor han selv scorede mål på samlebånd.

– Jeg kan ikke sige lige nu, at det er mit mål. Men jeg savner Superligaen, det er sikkert, slutter Alvaro Santos.

Første kamp i spidsen som cheftræner i FC Helsingør er lørdag den 28. oktober klokken 18, når FC Fredericia gæster Helsingør Stadion.

Mål og highlights: Hobro IK sejrede til sidst og forværrede FC Helsingør-krisen

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P