3F Superligaen

Aarhus Fremad-direktør langer ud efter Aarhus kommune: AGF er ikke det eneste hold i byen

I 2. Divisionsklubben Aarhus Fremad føler man sig overset af Aarhus Kommune, som i stedet i stor stil vælger at prioritere AGF.

Arhus Fremad-boss kritiserer Aarhus Kommune for AGF-prioritering
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

‘Vi har en nagende følelse af ikke at blive hørt: AGF kan få et stadion, men vi bliver spist af med en græsslåning’.

Der er store planer for elitefodbolden i Aarhus. Således er der i disse dage stor fokus på byens nye stadionprojekt, hvor byens eneste Superliga-mandskab, AGF, fra 2026 skal tørne ud.

Men i Aarhus Kommune er der en tendens til, at man udelukkende fokuserer på AGF, når der skal investeres i fodbold. Det mener i hvert fald administrerende direktør i Aarhus Fremad, Lars Kruse, som nu giver udtryk for sin frustration i en længere kronik i Århus Stiftstidende.

Her fortæller han, at man i Aarhus Fremad har følelsen af, at man ikke rigtig bliver hørt. En følelse, som Lars Kruse er overbevist om, at mange andre klubber i Aarhus – som ikke er AGF – deler.

Derfor kommer han i indlægget med en opfordring til Aarhus Kommune. Der skal sigtes bredere. Forholdene i kommunes andre fodboldklubber skal i højere grad tages i betragtning – også i de klubber der ‘kun får besøg af politikere, når der er byråds- eller folketingsvalg’.

– Når man med den ene hånd kan finde økonomi til at bygge både et permanent og et knap-så-permanent stadion til “Byens Hold” (AGF, red.), må man med den anden hånd tilsvarende løfte de klubber, der bare er “endnu et hold i byen”, lyder det blandt andet fra Lars Kruse i indlægget i Århus Stiftstidende, inden han fortsætter:

– Jeg ønsker på ingen måde samme behandling som AGF. De er i en helt anden liga. Men det skurrer i ørerne, når man kan konstatere, at der pludselig kan bygges to fodboldstadion (500-600 millioner kr.), et atletikstadion (170 millioner kr.) mv., når vi bliver spist af med, at der ikke er råd til noget som helst. Foruden et fint samarbejde med kommunens medarbejdere er alt udover en fodboldbane og græsslåning et par gange om ugen noget, vi ser langt efter. Der er ikke noget at give af.

Arkitekt om nyt AGF-stadion: Allerede en del af af klubben og byens identitet

Lars Kruse fortæller blandt andet, at han personligt selv har været nødt til at kunne garantere vandregningen i Aarhus Fremad økonomisk set. Ellers ville der ikke være penge til at kunne benytte vandingsanlægget i klubben.

Forhold som dette gør blandt andet, at Lars Kruse savner en form for drejebog i forhold til, hvad man kan forvente fra kommunens side i klubber som Aarhus Fremad.

Aarhus Fremad placerer sig i skrivende stund på andenpladsen i 2. Division med 22 point i 11 kampe – kun overgået af Esbjerg fB, som har formået at hente 28 point.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P