3 min læsningArkitekt om nyt AGF-stadion: Allerede en del af af klubben og byens identitet

Processen er allerede i fuld gang i forhold til det nye stadion i Aarhus, og arkitekterne bag projektet mærker allerede, hvilken betydning stadion har for folkene i og omkring klubben.

3 min læsning
Nyt stadion i Aarhus. AGFs ny stadion. Landskampe i Aarhus.
Foto: AGF

Det kommer til at være nogle anderledes år for AGF og klubbens fans.

Klubben har så småt indledt projektet, der i 2026 skal resultere i, at klubben kan indvie sit sprit nye stadion i Kongelunden i Aarhus.

Klubben har i den forbindelse udgivet en række videoer på sin hjemmeside, hvor fans og andre interesserede parter kan få et indblik i processen.

Her fortæller en af arkitekterne bag projektet, Ludovico Lombardi, associate director hos Zaha Hadid Arcitects, at processen allerede er i fuld gang.

I slutningen af 2023 begynder nedrivningen af dele af det nuværende Ceres Park, og så vil projektet ellers stille og roligt skride frem.

Og det er noget, som der i stor stil ses frem til.

Rösler om Julius Beck: Bliver bedre dag for dag

– Det har indtil videre været en rigtig interessant proces. Det er intenst, og det hele går ret hurtigt. Det vigtigste, og det vi er mest stolte af, er, at vi kan få klubbens identitet med ind i det nye stadion. Og det føler jeg allerede, at vi kan. Det er i hvert fald det, jeg oplever her i den indledende del af projektet, fortæller Ludovico Lombardi og fortsætter:

– Alle er fuldt ud engageret i det her stadion. Det gælder fra kommunens side og fra klubbens og fansenes side – fra hele byen generelt. Og det er det, vi stræber efter. Det nye Aarhus Stadion skal tilhøre os alle. Jeg føler, at alle parter allerede har fået et tilhørsforhold til projektet, og det er rigtig dejligt.

Ludovico Lombardi kan personligt næsten ikke vente til sommeren 2026, hvor stadion forventes at stå klar til indvielse. Han tror på, at det bliver en fantastisk oplevelse.

– Det bliver en fantastisk oplevelse. Jeg tror, at der kommer til at være en stærk følelse af nærhed mellem fans, by og stadion. Det skal være et særligt kendetegn for byen – en del af byens identitet. Det bliver noget, som vi alle kan være stolte af, og jeg kan næsten ikke vente til, at stadion bliver taget i brug i 2026, fortæller han.

Nedrivningen af det nuværende Ceres Park går som sagt i gang i slutningen af 2023, og AGF spiller derfor første hjemmekamp i 2024 på et reduceret Ceres Park. Herefter følger en længere proces, hvor AGF midlertidigt vil spille sine hjemmekampe på et midlertidigt stadion, indtil det nye stadion står klar i 2026.

Få yderligere indblik i stadion-processen i AGF på klubbens hjemmeside

‘KEP’ har talt: Sådan løser AGF angrebsproblemerne

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P