International Fodbold

Sonnes peruvianske drøm og møde med Messi uhyre tæt på: Det er vanvittigt

Oliver Sonnes udtagelse til Perus landshold har været udsat på grund af papirarbejde. Nu skulle alle forhindringer dog være ryddet af vejen for, at han om små to uger kan stå overfor Messi og Argentina. En vild tanke, indrømmer Silkeborg-profilen overfor campo.dk.

Oliver Sonne venter på at få at vide, om han er med i landsholdstruppen for Chile.
Foto: Tobias Thomasen

Peru vil gerne have ham, og han vil gerne spille for dem – Oliver Sonne.

Det er dog trukket ud med at få papirerne i orden, så Silkeborg-backen kan tørne ud for La Blanquirroja, som Perus landshold kærligt bliver kaldt.

Men Sonne bekræfter overfor campo.dk, at alt nu er på plads, så han om små to uger potentielt kan stå overfor Messi og Argentina. Der mangler dog lige én sidste ting, inden han kan iklæde sig den ikoniske Peru-trøje i kamp.

Alle papirer er kommet på plads, og eventuelle forhindringer er ryddet af vejen, fortæller Oliver Sonne til campo.dk ved SIF-træningen på JYSK Park.

– Det, jeg hører fra Peru, er, at der er kommet styr på papirerne. Så hvis jeg ikke bliver udtaget nu, er det fordi, jeg ikke er god nok, siger han.

Med andre ord mangler der blot én ting, før drømmen kan gå i opfyldelse – den egentlige udtagelse til det peruvianske landshold.

Topscorer Lind håbede ikke på landsholdsudtagelse: Ville være på en billig baggrund

Der har faktisk allerede været en landsholdsudtagelse i Peru forud for VM-kvalifikationskampene mod Chile og Argentina henholdsvis den 13. og 18. Oktober. Her var Oliver Sonne ikke med på listen.

Men det er der en god grund til. Det var nemlig blot spillere fra den peruvianske liga, der figurerede på den, og lige nu er Silkeborg-profilen i venteposition, indtil spillerne fra de udenlandske ligaer bliver udtaget.

Til trods for en langvarig indsats fra begge parter for at gøre landsholdsudtagelsen mulig og flere udsættelser ved Silkeborg-profilen endnu ikke, om han bliver en af landstræner Juan Reynosos udvalgte til de vigtige kvalifikationskampe.

– Nej ikke rigtig. Jeg har selvfølgelig snakket med dem dernede, og de synes, jeg har gjort det godt. Men de har ikke givet mig nogen indikationer på, om jeg bliver udtaget eller ej, siger han til campo.dk.

Skulle det ende med udtagelse, står Oliver Sonne som nævnt overfor to kvalifikationskampe til VM. Især kamp nummer to mod Argentina hjemme på Estadio Nacional Jose Diaz i Perus hovedstad Lima er noget at se frem til.

Den 22-årige højreback kan nemlig potentielt ende med at stå overfor Lionel Messi og de forsvarende verdensmestre om blot 13 dage, og det er en vild tanke, indrømmer han.

– Det er selvfølgelig vanvittigt, siger Oliver Sonne og lyser op i et stort smil.

– Nu må vi se, om han er med. Han har vist døjet lidt med nogle skader. Det kunne jo være en vild oplevelse at få, og selvom det måske ikke bliver mod Messi, så ved jeg, Argentina har et par andre spillere, som spiller i nogle turneringer, der er sjove. Det er meget spændende, fortsætter han.

Uheldig Silkeborg-angriber klar til kamp før tid: Utroligt, så hurtigt det kan gå

Måske kan de to udveksle et par enkelte ord på banen, men der er ikke lagt op til lange meningsudvekslinger på Messis modersmål – Oliver Sonne kan nemlig ikke snakke spansk.

Derfor er han også fornylig begyndt på et tiltag, der skal gøre det lettere at begå sig både på og udenfor banen i det sydamerikanske.

– Min mormor, min mor og min søster kan spansk, så der er ret mange i familien, der kan tale spansk. Jeg har dog aldrig lært det, fordi jeg har haft travlt med at spille fodbold, og det nager mig lidt nu. Men jeg er for en uge siden begyndt at tage kurser i spansk og har fået tilknyttet en person fra Peru, der kører et intensivt kursus, som er mere fodboldrelateret. Det er jeg spændt på.

Oliver Sonnes tilknytning til Peru skyldes, at hans mormor er fra Peru. Højrebacken, der har optrådt 69 gange på Silkeborg IF’s førstehold, har ikke opnået kampe for Danmarks ungdomslandshold.

Mål og Highlights: Alexander Linds målstime stoppet i Randers-sejr

På fredag møder Oliver Sonne og resten af Silkeborg-truppen Lyngby Boldklub, der kommer til JYSK Park med en sejr i bagagen. Omvendt måtte Silkeborg gå fra opgøret mod Randers uden point i seneste runde. Du kan læse mere om den kamp i artiklen herover.

Top seks-kampen mellem Silkeborg og Lyngby spilles fredag klokken 19.00. Du kan se opgøret på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P