Dansk Fodbold

DBU om stortalent med kampe for både Danmark og England: Vi vil ikke overbevise nogen som helst

Chidozie Obi har i en alder af 15 år allerede opnået lidt af hvert. Blandt andet har han kampe for både Danmarks og Englands ungdomslandshold. I DBU vil man dog ikke gøre noget specielt for at få den unge angriber til at vælge Danmark i fremtiden.

DBU om Chido Obi og fremtiden som dansk landsholdsspiller.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

15-årige Chidozie Obi, også kaldet Chido Obi, er unægteligt et stort talent.

For lidt mere end en uge siden scorede han et hattrick for Arsenals U18-hold, hvor han ser ud til at være blevet fast mand i startelleveren.

Også i DBU følger man med i den unge angribers udvikling, for selvom han spiller for Arsenal, så er han født og opvokset i Danmark.

Chido Obi har da også allerede spillet kampe for både det danske U16- og U17-landshold, men indimellem har han også tørnet ud for Englands U16-landshold.

Det skete tilbage i februar, hvor han blev udtaget til både det danske og det engelske U16-landshold.

Her valgte Chido Obi at prøve sig af med engelske holdkammerater, men han har sidenhen spillet for Danmark igen.

At han er vendt tilbage til de danske U-landshold er dog langt fra ensbetydende med, at han nu også har taget en beslutning om at repræsentere Danmark i fremtiden.

Campo.dk har derfor taget et snak med talentchefen i DBU, Kenneth Heiner-Møller, for at blive klogere på situationen omkring det unge stortalent.

For gør man egentlig noget for at sikre sig, at en spiller med Chido Obis potentiale forbliver dansk i fodboldlovens øjne?

– Vi har den tilgang i DBU, at vi vil ikke prøve at overbevise nogen som helst om, at de skal spille for det danske landshold. Det skal man have lyst til. Har man lyst til at repræsentere et andet land, så er det fint, siger Kenneth Heiner-Møller og fortsætter:

– Da Chido blev udtaget på det tidspunkt (til det engelske U16-landshold tilbage i februar, red.), der havde jeg en snak med ham og hans far, hvor jeg sagde, at “prøv og hør her, det skal I selvfølgelig prøve. I har boet i England i så lang tid, så jeg skal ikke overtale jer til noget. Lad os snakke sammen på den anden side, når I har været afsted.

– Vi vil ikke udtage Chido, hvis han gerne vil spille for England. Men hvis han gerne vil spille for Danmark, så ville det godt nok være ærgerligt ikke at udtage ham.

Efter Chido Obi havde været afsted med det engelske U16-landshold, var Kenneth Heiner-Møller i dialog Chido Obi og hans far igen.

– De synes, at det var gået fint. Han var desværre blevet skadet, men han ville rigtig gerne spille for Danmark.

– Så måtte jeg jo tage kontakt til vores landstræner og sige, at Chido er en spiller, som vi gerne vil udtage. Så blev han udtaget, og han har været med til et par samlinger for os siden da.

Chido Obi er et stort dansk fodboldtalent, der lige nu spiller for Arsenal.
Foto: Instagram/official_chido_07

Men hvornår er Chido Obi så egentlig låst til et landshold?

Her er svaret fra DBU ikke helt så lige til, for det er reglerne heller ikke.

– Man kan skifte landshold én gang, men man bliver først registreret som ’aktiv’ landsholdsspiller, når man har spillet en officiel kvalifikationskamp – det vil sige kvalifikation til U17- eller U19-EM.

– Hvis man har flere pas, så kan man spille for de landshold, man kan repræsentere indtil da, hvis man ikke først er blevet registreret i en kvalifikationskamp. Det var det, som Chido for eksempel gjorde.

– I det øjeblik man har registreret en kvalifikationskamp, så kan man kun skifte én gang, og et registreret skifte er også hvis man spiller venskabskampe for en anden nation, efter man har spillet en kvalifikationskamp, siger Kenneth Heiner-møller.

Det vil altså sige, at spiller han først for Danmark i en kvalifikationskamp, men efterfølgende vælger, at han hellere vil spille for England som U18-spiller og skifter tilbage dertil, så er det endeligt på plads; så skal han spille for England.

– Det hele handler om, at man skal have en tilknytning til landet, så man ikke bare kan shoppe frem og tilbage. Og vi er nødt til hele tiden at tjekke op på de her regler, for de ændrer sig.

Selvom reglerne er mildest talt snørklede og Chido Obis skifte tilbage til de danske U-landshold altså ikke er ensbetydende med, at han vil fortsætte, så håber talentchefen alligevel, at Chido Obi kommer til at vælge Danmark i sidste ende.

– Indtil videre spiller han for os, og vi håber, at han bliver. Han er rigtig glad for at være med os, og vi er rigtig glade for at have ham med.

Chido Obi er som nævnt født og opvokset i Danmark, men hans fra er fra Nigeria. På den måde er han kvalificeret til at repræsentere England. Det skyldes Nigerias medlemskab i Commonwealth.

Du kan læse mere om Chido Obi i artiklen nedenfor, hvor Kenneth Heiner-Møller sætter ord på den unge Arsenal-angribers kvaliteter og potentiale

DBU-chef om purung Arsenal-dansker: Han elsker at lave mål

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P