4 min læsningDBU-chef om purung Arsenal-dansker: Han elsker at lave mål

Arsenal råder lige nu over en blot 15-årig dansker, som med hårdt arbejde har forudsætningerne til drive det langt. For lidt over en uge siden scorede han et hattrick for den engelske storklubs U18-hold.

4 min læsning
Chido Obi er et stort dansk fodboldtalent, der lige nu spiller for Arsenal.
Foto: Instagram/official_chido_07

Dansk fodbold har lige nu udsigt til en periode, hvor det danske A-landshold er ganske godt besat i angrebet.

20-årige Rasmus Højlund ser ud til at skulle være Manchester Uniteds angriber i mange år endnu, og Jonas Wind bomber mål ind i den tyske Bundesliga.

I fremtiden kan det også være, at Chidozie Obi – også kaldet Chido Obi – bliver et lige så kendt navn blandt danskerne, som tilfældet er med Rasmus Højlund og Jonas Wind.

Man skal selvfølgelig altid passe på med at skrue forventningerne for højt i vejret til en spiller, der blot er 15 år gammel.

Samtidig er det svært ikke at drømme om fremtiden, når det kommer til det danske A-landshold.

Chido Obis navn har – trods hans alder på blot 15 år – allerede set dagens lys i flere danske medier.

Senest skrev vi på campo.dk om ham, da han scorede et hattrick for Arsenals U18-mandskab i 4-3-sejren over Southamptons ditto.

I kølvandet på den udefra set vanvittige bedrift, har vi taget fat i DBU for blandt andet at finde ud af, hvad det er en for ung angriber, der løber rundt på et af de største og mest anerkendte akademier i verden.

– Det er en rigtig fin bedrift. Det er jo en klub, der har et ry for at lave nogle rigtig dygtige spillere. Så for det første at spille på deres ungdomshold, det er jo flot. At han samtidig præsterer et hattrick, det er jo rigtig udmærket.

– Nu så jeg ikke kampen, men det er klart, at det er sådan noget, man lige tænker over endnu en gang og siger, at “det var godt nok lidt af en bedrift”, siger talentchef i DBU, Kenneth Heiner-Møller.

Som det er set så mange gange før med unge talenter, der nyder ualmindelig stor succes tidligt, så er fysikken også et af de parametre, hvor Chido Obi skiller sig ud.

Det er dog ikke fysikken alene, der gør Chido Obi til en farlig målscorer. Talentchefen spår da også, at man ikke skal være bange for, at den unge Arsenal-angriber pludseligt bliver indhentet, når de jævnaldrene spillere får fysikken med.

– Han har jo en ret god fysisk pakke, han er en målscorer og han kommer altid meget, meget tæt på mål – derind, hvor målene bliver scoret. Han elsker at lave mål.

– Han er en dygtig individuel spiller, og han arbejder rigtig meget på også at blive en dygtig spiller, som man kan bruge i spillet. Han arbejder hårdt til træning.

– Der er det her med, at han er fysisk stærk, men det er stadigvæk ikke sådan, at han fremstår kluntet. Hans teknik er veludviklet, særligt hans afslutningsteknik. Så han er helt sikkert spændende.

– Så er der jo også det her med, at “hvad så, når de andre indhenter ham rent fysisk?”. Jeg synes stadigvæk, at når jeg har set ham mod nogle andre fysiske spillere, så har han et overskud på det område, siger Kenneth Heiner-Møller.

Han understreger dog, at det trods alt er for tidligt til med sikkerhed at kunne sige, hvor langt Chido Obi kan drive sit talent – omend det ser lovende ud.

– Men igen. Det er aldrig til at vide, om de her spillere ender med at være rigtig dygtige eller dygtige. Men han har i hvert fald forudsætningerne for at komme rigtig langt med sit fodbold.

Vanvittigt: 10 danskere nomineret til ‘Golden Boy’ – kun én nation har flere med

Chido Obi startede også inde for Arsenals U18-hold lørdag, hvor det blev til et 3-2-nederlag mod Chelsea. Her kom han ikke på måltavlen.

Den unge angriber er født og opvokset i Glostrup og har en dansk mor.

Han har allerede repræsenteret både det danske U16- og U17-landshold, mens han også har spillet for Englands U16-landshold.

Campo.dk har derfor også spurgt DBU’s talentchef ind til fremtidsperspektiverne i forhold til den situation

DBU om stortalent med kampe for både Danmark og England: Vi vil ikke overbevise nogen som helst

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P