4 min læsningVejle-kaptajn har plan for fremtiden klar: Det vil jeg lave efter karrieren

Vejles 35-årige anfører Raúl Albentosa ved, hvad han vil lave, når karrieren på et tidspunkt indstilles. Spanierens plan bliver bakket op af Vejles cheftræner Ivan Prelec, der dog har ét råd til profilen.

4 min læsning
Raúl Albentosa har ingen planer om at sætte støvlerne på hylden foreløbig. Han har dog en plan for, hvad der skal ske efter karrieren.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

35 år er normaltvis en høj alder som fodboldspiller på højt plan.

Men Raúl Albentosa har ingen planer om at sætte støvlerne på hylden foreløbig og mener, der er mange år endnu i de spanske fodboldben.

Vejle-kaptajnen har dog gjort sig tanker om livet efter karrieren og har i den forbindelse også taget de første skridt i retningen af sit ønske om at blive træner.

– Når jeg stopper karrieren, vil jeg gerne blive træner. Jeg ved ikke, hvordan mit liv ser ud til den tid, men det er min plan, siger Raúl Albentosa til Campo og fortsætter:

– Da jeg spillede to år i Deportivo La Coruna hjemme i Spanien, gennemførte jeg de første to trin lektioner for at blive træner. Siden tog jeg også det tredje trin lektioner, mens jeg var ude med en skade.

Den spanske midtstoppers cheftræner i Vejle Boldklub Ivan Prelec kan sagtens se Albentosa som fremtidig træner og roser sin anførers blik og forståelse for trænergerningen.

– Han kan helt sikkert blive træner efter karrieren. Når vi taler taktisk, er han allerede på et solidt niveau. Han ser ikke kun situationerne på banen ud fra spillernes perspektiv – han kan allerede placere sig selv udenfor situationerne og se på dem fra trænerens synspunkt. Så det er et af tegnene på, at han kan blive en god træner, siger han og fortsætter:

– Og så er hans passion for fodbold også vigtig – at han lever, spiser og ånder fodbold 24 timer i døgnet. Han er absolut bidt af en gal fodbold.

Senstationen udeblev: Vejle gav TST Fodbold pokal-klø

Raúl Albentosa har allerede taget hul på trænergerningen. I april i år åbnede han nemlig en fodboldskole for børn i Danmark kaldet Albentosa Technical Football School.

– Jeg har åbnet en fodboldskole her i Danmark, fordi jeg godt kan lide at arbejde med børn og træne dem individuelt, fortæller Vejle-profilen om projektet, som har hjemme i Vejle.

Netop træning af børn er det rigtige sted at starte for Albentosa, mener Ivan Prelec. Han ser nemlig ét punkt, hvor hans anfører skal arbejde med sig selv, hvis han vil være træner på seniorniveau.

– Hans emotionelle tilgang kan blive en udfordring for ham som træner. Jeg håber, han efter karrieren starter med at træne yngre spillere for at få en fornemmelse af, hvad det vil sige at være træner, for der er stor konkurrence, pres og mange forskellige udfordringer som træner i seniorfodbold. Hvis han vil blive træner, skal han arbejde på sin følelsesmæssige tilgang og forbedre sig, så han kan håndtere presset og sine reaktioner, siger han og afslutter optimistisk om Albentosa:

– Han er klar på at arbejde med sig selv, forbedre sig og ændre sine vaner. Og han er åben overfor at ændre ting i sit liv, sin attitude og sine reaktioner på ting.

Om vi kommer til at se Raúl Albentosa på den anden side af kridtstregerne som træner på højt plan, må tiden vise. Men noget tyder på, at der kan komme til at gå en del år endnu, før han indstiller karrieren og går trænervejen.

Det og meget mere kan du læse nærmere om i Campos store portræt af den spanske kriger herunder.

Portræt: Vejles 35-årige ’capitán’ føler sig elsket i Danmark og har ingen planer om at stoppe med at leve og ånde for fodbolden

Nu og her gælder det om som anfører at være med til at sikre Vejles overlevelse i Superligaen. Næste kapitel i den fortælling sker på søndag, hvor Albentosa og Co. får besøg af topholdet FC Nordsjælland.

Dysten mellem top og bund på Vejle Stadion har kick off søndag klokken 14.00, og du kan se kampen på Canal 9 og Discovery+.

Herunder kan du se eller gense et af Raúl Albentosas mål for Vejle:

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P