2 min læsningMedie: Investering i Liverpool er en ‘game changer’

Dynasty Equitys investering i Liverpool er en 'game changer', der sikrer bæredygtigheden i klubben flere år ud i fremtiden.

2 min læsning
Foto: Chris Radburn/Reuters/Ritzau Scanpix

Det globale amerikanske sportsinvesteringsfirma, Dynasty Equity, har købt sig ind i Liverpool.

Det oplyste Premier League-klubben torsdag eftermiddag. Klubben kunne i samme forbindelse fortælle, at der var tale om en minoritetsandel købt af klubbens ejere Fenway Sports Group (FSG).

Investeringen har givet klubben mere kapital. Hvor meget der præcis er tale om, vides ikke, men ifølge The Athletic skulle der være tale om en investering på mellem 82 og 164 millioner pund – svarende til mellem 705 millioner kroner og 1,4 milliarder kroner.

Men de mange penge, som nu er blevet tilført Liverpools bankboks, kommer ikke umiddelbart til at have betydning for Jürgen Klopp og hans transferbudget.

– Jeg kan forstå, at folk ønsker at bruge pengene. Det vil jeg da også gerne, men vi må ikke glemme, at vi bygger en ny tribune, som vil forbedre atmosfæren.

– Vi har bygget endnu en tribune, et træningsanlæg og købte Melwood tilbage (klubbens tidligere træningsanlæg, red.). Det er en masse ting, som vil holde klubben i en sund tilstand i lang, lang tid, siger Jürgen Klopp ifølge BBC.

Medie: UEFA beskyldes for at have løjet om sikkerhed ved Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid

Og som Jürgen Klopp rigtig nok siger, så handler det ikke om et forhøjet transferbudget. Mediet Football Insider skriver, at det i første omgang handler om at afbetale på den gæld, der allerede nu er i klubben.

Ifølge mediets oplysninger, så viste det seneste regnskab i Liverpool, at klubben havde en nettogæld på 74 millioner pund og en intern gæld på 71 millioner pund.

Og netop udvidelsen af Anfield og udvikling og køb af træningsanlæg med videre er det, som pengene skal bruges på. Mediet beretter, at alene købet af det nye AXA Training Center kostede i omegnen af 50 millioner pund, mens udvidelsen af Anfield ventes at koste mere end de oprindelige 80 millioner pund, der var afsat til projektet.

Derfor kalder mediet også investeringen for en ‘game changer’. Investeringen sikrer ifølge mediet økonomisk bæredygtighed i klubben, som menes at være ivrig efter at rydde op i gælden for at sænke rentegebyret.

Der har med andre ord været brug for en ekstern investering i Liverpool fra FSG’s side, der tidligere har stået for at holde Liverpools økonomi kørende selv.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P