Champions League

Medie: UEFA beskyldes for at have løjet om sikkerhed ved Champions League-finalen mellem Liverpool og Real Madrid

Der var store problemer med sikkerheden til Champions League-finalen i 2022, og nu beskyldes UEFA for at have løjet om facts og pyntet på sin egen undersøgelse.

UEFA står over for beskyldninger om at have præsenteret ‘fuldstændig usande‘ beviser i sin egen interne undersøgelse af kaoset ved Champions League-finalen i 2022.

Det skriver den engelske avis The Guardian, som du kan læse om her.

I avisens artikel nævner den Sharon Burkhalter-Lau, tidligere driftsdirektør for UEFA, som hævder, at de af UEFA fremlagte beviser er falske og er blevet brugt for at beskytte sikkerhedsafdelingen, der til daglig ledes af UEFA-præsident, Aleksander Ceferins, nære ven.

Finalen mellem Liverpool og Real Madrid i 2022 endte med kaotiske og nærmest katastrofale omstændigheder for tusindevis af tilskuere, da sikkerhedsforanstaltningerne brød sammen.

Og det får altså nu et kedeligt efterspil for det europæiske fodboldforbund.

Et undersøgelsespanel konkluderede efter finalen, at UEFA havde det primære ansvar, men pegede også på Burkhalter-Laus egen afdeling for at have marginaliseret sikkerhedsenheden.

Burkhalter-Lau fastholder dog ifølge avisen, at problemerne primært var forårsaget af Paris-politiet, og afviser anklagerne mod hendes hold.

Hun påpeger endvidere, at sikkerhedsledelsen forsømte at deltage i flere vigtige møder og give afgørende information i planlægningsprocessen af finalen.

Thomas Müller skriver sig ind i Champions League-historien: Kun to har gjort det før

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P