4 min læsningVejles spanske kriger har ladet sig inspirere af sine LaLiga-helte: Jeg er ingen Sergio Ramos – men her er vi ens

4 min læsning
Vejles Raúl Albentosa går ofte til grænsen i sine tacklinger og nærkampe, hvilket Sergio Ramos også er kendt for.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Raúl Albentosa har spillet tæt på 100 kampe i LaLiga gennem karrieren. Her har Vejle-kaptajnen hentet inspirationen fra ligaens topforsvarere, hvilket har været med til at skabe den spiller, han er i dag. Campo.dk har taget en snak med den spanske midtstopper om LaLiga-heltene og ligheden mellem ham og Sergio Ramos, der nu er vendt tilbage til Sevilla FC.

93 kampe.

Det er antallet af kampe, som Vejles Raúl Albentosa har opnået i Spaniens bedste fodboldrække for Eibar, Malaga og Deportivo La Coruna.

Tiden i LaLiga brugte den 35-årige midtstopper på at iagttage sine forsvarskolleger for at lure, hvordan han selv skulle blive en bedre forsvarsspiller.

En af dem, som Raúl Albentosa har haft i kikkerten, er Sergio Ramos, som bedst huskes for sine 671 kampe i Real Madrid. Nu har han forladt Paris Saint-Germain og er vendt tilbage til Sevilla FC, hvor det hele startede.

Nogle vil sige, at de to spanske midtstoppere er to alen af samme stykke. Selv mener Albentosa, han er en anden type spiller end Ramos, men der er dog ét område, hvor de to er ens.

– Vi er forskellige spillere – også når vi taler om dygtighed. Sergio Ramos er mindre og hurtigere end mig, men jeg kan godt se ligheden, når vi taler om sulten efter at score og vinde og altid tro på sig selv. Også i forhold til altid at presse sig selv og kæmpe.

– Jeg er glad for sammenligningen, og jeg mener, han er en af de bedste midtstoppere i historien, siger Vejle-profilen.

Sergio Ramos er bedst kendt for sine mange kampe i Real Madrid. Nu spiller han i Sevilla FC.
Sergio Ramos (mf.) ses her i selskab med danske Kasper Dolberg (tv.) i en Champions League-kamp mellem Ajax og Real Madrid i 2019. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix.

Sergio Ramos er ikke den eneste, som Raúl Albentosa har forsøgt at lære af. Et par Barcelona-legender er også på listen, og så har midtstopperen selv spillet sammen med en af sine forsvarshelte.

– Jeg har også været inspireret af spillere som Gerard Pique og Carles Puyol, da de var gode i FC Barcelona. Da jeg spillede i Malaga, lærte jeg meget af at kigge på brasilianske Weligton (217 LaLiga-kampe) og hans erfaring. Han er en af de bedste spillere, jeg har spillet sammen med, og han har lært mig meget, som jeg bruger på banen i dag, siger Albentosa, som du kan blive klogere på i campo.dk’s portræt herunder.

Portræt: Vejles 35-årige ’capitán’ føler sig elsket i Danmark og har ingen planer om at stoppe med at leve og ånde for fodbolden

Efter at have spillet i en lang række spanske klubber og enkelte andre udenfor hjemlandets grænser er Raúl Albentosa nu at finde i Vejle Boldklub. Her er han klubbens anfører og har indtil videre optrådt i den røde Vejle-trøje 57 gange siden ankomsten i januar 2022.

Raúl Albentosa er ofte centrum for begivenhederne, når Vejle spiller.
Raúl Albentosa er ofte centrum for begivenhederne, når Vejle spiller. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Albentosa var dog ude med karantæne for Vejle, da klubben fredag mødte Lyngby på udebane i Superligaen. Kampen endte 1-1, og dermed fik Vejle ikke halet ind på holdene over nedrykningsstregen i kampen om at undgå nedrykning fra Superligaen.

Næste opgave for Vejle og Raúl Albentosa er på søndag, hvor topholdet FC Nordsjælland kommer på besøg i Nørreskoven. Der er kick off klokken 14.00, og du kan se opgøret på Canal 9 og Discovery+.

Herunder kan du se eller gense et af Albentosas mål for Vejle:

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P