2 min læsningThomas Müller skriver sig ind i Champions League-historien: Kun to har gjort det før

Thomas Müller er nu med i et særdeles fornemt selskab, efter han onsdag aften blev den blot tredje spiller til at runde 100 sejre i Champions League.

2 min læsning
Thomas Müller er den blot tredje spiller til at runde 100 sejre i Champions League.
Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix

Thomas Müller er efterhånden synonym med Bayern München.

Samtidig er den sydtyske klub formentlig også blandt en af de første klubber man tænker på, når Champions League bliver nævnt.

Derfor giver det også ganske god mening, at den 34-årige tysker nu er blevet den blot tredje fodboldspiller nogensinde til at vinde 100 kampe i den prestigefulde turnering.

Sejr nummer 100 kom onsdag aften, da han nær kampens slutning blev skiftet ind i Bayern Münchens 4-3-sejr over Manchester United.

Her var han tæt på selv at blive matchvinder, men kunne i stedet se sine holdkammerater sikre sejren og de tre point hjemme på Allianz Arena.

Godt nok er Thomas Müller ‘kun’ den tredje spiller til at runde 100 Champions League-sejre, men han kan prale af at være den første tysker.

Derudover kan han også prale af at være den første til at nå et trecifret antal sejre uden at have spillet i Real Madrid.

De to første spillere til at runde milepælen var således Cristiano Ronaldo og Iker Casillas, der som bekendt dominerede i Champions League med Real Madrids logo på brystet.

Thomas Müller kan dog med spilletid og en sejr over F.C. København i Parken tirsdag den 3. oktober komme op på siden af Iker Casillas i antal sejre i Champions League.

Den spanske målmand står således noteret for 101 sejre i turneringen, mens Cristiano Ronaldo nåede at få 115 under bæltet, inden han smuttede til Saudi-Arabien.

Bayern-stjerne ser frem mod FCK-brag i Parken: Vi ved, de er gode!

Thomas Müller fik sin debut for Bayern Münchens førstehold som 18-årig, og den i dag 34-årige offensivspiller har sidenhen noteret sig for i alt 671 kampe for den sydtyske gigant – heraf 149 i Champions League.

Går Bayern München hele vejen i dette års udgave af Champions League, og vinder samtlige kampe undervejs, kan Thomas Müller notere sig for 12 sejre mere, såfremt han får spilletid i alle kampene.

Dermed kan han altså ikke nå Cristiano Ronaldos rekord i denne sæson, da han i givet fald vil ende på 112 sejre.

Vil Thomas Müller jagte Cristiano Ronaldos rekord, skal han altså spille Champions League-fodbold i minimum én sæson mere.

Hans nuværende aftale med Bayern München står dog til at udløbe til sommer.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P