5 min læsningHold øje med Sociedads lynhurtige japaner: Kubo driver gæk med LaLiga-forsvarsspillerne

5 min læsning
Takefusa Kubo har fået en glimrende LaLiga-start i Real Sociedad.
Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom japanske Takefusa Kubo kun er 22 år gammel, har han allerede et CV, der er bedre end de flestes. Efter ophold i FC Barcelona og Real Madrid og utallige udlån har han nu fået fodfæste i Real Sociedad, hvor han er i gang med for alvor at slå sit navn fast som en af de farligste offensive spillere i Spanien.

Takefusa Kubo er kun 22 år, men han har allerede ni klubber på CV’et, siden han som 10-årig blev optaget på FC Barcelonas famøse La Masia-akademi.

Kort efter flyttede han så hjem igen, da Barcelona havde overtrådt FIFA’s regler for at købe mindreårige spillere til klubben. Han fik i stedet sin professionelle debut som 15-årig, inden han kom til Real Madrid med ryet som et kæmpe talent.

Talentet blev dog aldrig indfriet, og ‘Take’, som der står bag på hans trøje, har siden været på udlån i klubber som Mallorca og Getafe.

Sidste sommer skiftede han så permanent til Real Sociedad, og siden da har karrieren for alvor taget fart. I sidste sæson lavede den lynhurtige kantspiller ni mål og syv oplæg i 35 LaLiga-kampe, og den total er han allerede ved at overgå i den nye sæson.

Her har han allerede scoret tre mål i fem kampe, imens han har lavet en enkelt assist. Senest drev han gæk med Real Madrids bagkæde, selvom det endte med et nederlag på Santiago Bernabeu.

Sociedad er desuden klubben, hvor Martin Ødegaard, der ligeledes havde svært ved at slå igennem i Real Madrid som ungt talent, fik sit gennembrud, inden turen gik til Arsenal, hvor han nu er holdets anfører.

Derfor er det langtfra urealistisk at tro, at Kubo kan få sit store gennembrud i denne sæson, og fremtvinge et skifte til en større adresse næste sommer, men hvad er det så for en spiller, man får?

Et japansk driblingsmonster

– I dag kan intet blive gjort uden en spiller, der kan drible. At angribe et hold, der står nede i eget mål uden spillere – der kan drible, der ikke giver overtal med aktioner ind i rummet – er umuligt.

Så klart formulerede Manchester City-træneren Pep Guardiola sig i et interview med mediet Gol for fire år siden, og hvis der er noget, som Kubo excellerer i, så er det netop at drible.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Ifølge LaLiga Analysis dribler Kubo nemlig 88.7 procent mere end de resterende spillere i LaLiga, og han har desuden flere berøringer i modstanderens felt end 90.3 procent af spillerne.

Ud af hans 4.89 driblinger per kamp er 54.4 procent af dem succesfulde. Til sammenligning har Liverpool-stjernen Mohamed Salah i indeværende sæson lavet 3.15 driblinger per kamp i Premier League med en succesrate på 25 procent.

Hans driblinger er desuden ikke tomme kalorier. Kubo er nemlig en mester til at bevæge sig mod mål, når han først får bolden, og mange af hans dribleture ender med en afslutning. I denne sæson alene har han i gennemsnit to afslutninger per kamp.

Takefusa Kubo strålede mod Tyskland, hvor han leverede to assister i venskabskampen. Foto: Lisi Niesner/Reuters/Ritzau Scanpix

En del af en ny generation

Takefusa Kubo er heller ikke den eneste japanske fodboldspiller, der har nydt stor succes i de senere år.

Kaoru Mitoma fik sit store gennembrud for Brighton i sidste sæson og har ligesom Kubo et ry for at terrorisere modstandernes forsvarspiller. Liverpool har har lige købt den 30-årige Wataru Endo, og Takehiro Tomiyasu spiller i Arsenal.

Medie: City vil erstatte Mahrez med Brighton-japaner

Alle disse spillere var i øvrigt med, da Japan udspillede Tyskland i en venskabskamp, der endte med et ydmygende 4-1-nederlag til tyskerne. En kamp hvor Kubo leverede to assists og efterfølgende høstede stor anerkendelse for sin præstation.

Om Kubo kan tage det næste skridt i sin karriere må tiden vise, men én ting er sikkert: Den 22-årige kantspiller, der allerede har syv års erfaring som professionel, er godt på vej til at gøre sine landsmænd kunsten efter og blive et etableret navn i fodboldverden.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P