Real Madrid tilbageerobrede søndag aften førstepladsen i den spanske LaLiga efter en vanskelig kamp mod Real Sociedad.

Real Madrid overvandt et ellers velspillende Real Sociedad-mandskab.

Fem sejre i fem kampe.

Real Madrid havde ikke en mindeværdig sæson sidste sæson, men efter sommerferien er kongeklubben, særligt på grund af nyindkøbte Jude Bellingham, startet som lyn og torden.

Søndag aften kunne de med en 2-1-sejr over Real Sociedad tilbageerobre den førsteplads, som FC Barcelona lørdag snuppede midlertidigt med en 5-0-sejr over Betis.

Det var dog langt fra nogen nem dag på kontoret på Bernabeu for Real Madrid søndag aften, og særligt den tidligere Real Madrid-spiller, japanske Takefusa Kubo, viste at baskerne bestemt ikke var kommet til hovedstaden for at lægge sig ned.

Det blev særligt tydeliggjort efter bare fem minutters spil, hvor Ander Barrenetxea af tre omgange fik bolden forbi en sprællende Kepa Arrizabalaga i Real Madrid-målet.

Føringen holdt helt fortjent til pausen men ikke ét minut mere, for 40 sekunder inde i anden halvleg udlignede Fede Valverde med et knastørt langskud, der via stolpen gik i mål.

Real Sociedad red chokstarten af, men hjemmeholdet var markant mere dominerende, end det havde været tilfældet i første halvleg, og efter en times spil gjorde den Espanyol-ejede angriber, Joselu, det til 2-1, da Sociedad-forsvarerne glemte helt at dække op på Fran Garcias indlæg fra venstrekanten.

Fire Real Madrid-spillere anholdt for at dele sexvideo

Flere mål blev det ikke til, og dermed måtte Jude Bellingham for første gang gå fra banen i en LaLiga-kamp uden at have scoret, efter englænderen i de foregående fire kampe havde scoret fem mål.

Lige som stadionuret rundede de 90 minutter, var han ellers tæt på, men englænderens hovedstødsafslutning sad ikke yderligt nok til at snyde Alex Remiro i Real Sociedad-målet.