5 min læsningHvem skal erstatte Mohamed Salah i Liverpool?

Mohamed Salah er ikke en, man bare lige erstatter. Men bliver han solgt, skal man vel finde en ny højrekant - og hvem kunne det så være?

5 min læsning
Hvem skal erstatte Mohamed Salah, hvis egypteren skifter til Saudi-Arabien til vinter eller næste sommer?
Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Mohamed Salah er efterhånden et ikon i Liverpool.

Den hurtige, målfarlige egypter scorer mål på samlebånd, og det har han gjort siden han kom til Merseyside i 2017.

Allerede i sin første sæson blev han topscorer i Premier League, men nu – seks år senere – florerer rygterne om Salahs fremtid, da rigere magter trækker i den 31-årige kantspiller.

Det blev dog ikke dette transfervindue, at Salah forlod Premier League, men den økonomisk stærke saudi-arabiske liga er efter sigende ikke færdige med at lokke.

Således kan en transfer blive en realitet til vinter eller sommer, når transferkaoset skydes i gang på ny, og så skal Salah vel erstattes, skal han ikke?

Men hvem har dog det, der skal til for at erstatte den egyptiske Liverpool-konge?

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Mohamed Salahs erstatning

The Athletic har bragt en liste med nogle spillere, der måske har det, der skal til for at fylde Salahs enormt store støvler ud. Og den liste ser således ud:

Kylian Mbappé

Vi starter naturligvis med det største – og måske mest oplagte – navn på listen. Kylian Mbappé er før blevet rygtet til Liverpool, men prisen har været et problem for FSG.

Men den pris kan de nu se bort fra. Mbappé har kontraktudløb med Paris Saint-Germain næste sommer, og man kan allerede fra januar forhandle en forhåndsaftale på plads. Med de penge, Liverpool angiveligt får for et salg af Mohamed Salah, kunne det også tænkes, at der var plads i budgettet til den franske superstjernes løn.

Det største problem bliver nok, at Kylian Mbappés største beundrer er selveste Real Madrid, der har haft ham på radaren… ja, for evigt.

Jeff Pachoud/AFP/Ritzau Scanpix

Khvicha Kvaratskhelia

Napolis 22-årige guldfugl har på en enkelt sæson etableret sig som en stjerne på et Napoli-hold, der vandt Serie A for første gang i over 30 år.

Netop Liverpool fik da også pladser på allerforreste række, da han og resten af det napolitanske mandskab smadrede Salah og co. 4-1 i Champions League-gruppespillet sidste sæson.

‘Kvaradona’ stod noteret for 12 mål og 13 oplæg i Serie A sidste sæson, så selvom han, scoringsmæssigt, ikke er helt på Salahs niveau endnu, kan en hurtig, driblestærk og begge-benet kantspiller måske være lige det, Liverpool har brug for som erstatning for egypteren.

Carlo Hermann/AFP/Ritzau Scanpix

Jarrod Bowen

Måske ikke et lige så eksotisk navn som de to ovenstående, men tager man et kig på statistikkerne, er West Hams Jarrod Bowen ikke et helt dumt valg.

Bowen er ifølge The Athletic en af de mest chanceskabende kantspillere i Premier League, og Liverpool har de seneste sæsoner haft et godt øje til den 26-årige englænder.

Følg Campo på Facebook

I denne sæson har han allerede scoret tre mål og lagt op til et enkelt i de første fire kampe, og han har i alt scoret 43 mål og lagt op til yderligere 32 i sine 162 kampe for West Ham.

Det er klart, at han ikke er lige så målfarlig som Salah, men med en systemændring centreret om en målfarlig angriber, kan han måske lykkes. Han er i hvert fald et billigere alternativ til Mbappé og Kvaratskhelia.

Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Takefusa Kubo

Han fik sin uddannelse på FC Barcelonas La Masia-akademi, og nu har hans rejse ført ham til Real Sociedad, der denne sæson skal spille Champions League.

Japanske Takefusa Kubo er den spiller, der ifølge The Athletic statistisk har størst ‘chance’ for at blive den nye Mohamed Salah. Den 22-årige kantspiller var i sidste sæson en af de offensive spillere, der prøvede sig af med flest en-mod-en-udfordringer i LaLiga.

Derudover er han, ligesom Salah, også god til at føre bolden frem, hvilket han også var en af de bedste til i LaLiga sidste sæson. Allerede i de første fire LaLIga-kampe denne sæson har Kubo scoret tre mål og lagt op til et enkelt.

Han er stadig ung, og på ingen måde nær Salahs niveau, men med FSG’s historisk lave budget når der skal punges ud til nye ‘stjerner’, er det ikke utænkeligt, at der bliver kigget japanerens vej, skulle det ende med et salg af Mohamed Salah.

Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Declan Rice: Derfor valgte jeg Arsenal over Manchester City

Du kan se hele listen på The Athletic, hvor de bringer en mere dybdegående analyse, og en længere liste, af de spillere, der måske kan erstatte Mohamed Salah i Liverpool.

Mohamed Salah har i alt spillet 309 kampe for Liverpool, hvor han har kvitteret med 188 scoringer og 81 oplæg.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P